ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαινιάστηκε η 6η Βιβλιοθήκη του Wincancer στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Εγκαινιάστηκε η 6η Βιβλιοθήκη του Wincancer στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Η τελετή εγκαινίων της νέας βιβλιοθήκης του Win Cancer στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, παρουσία του ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου.

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά βιβλιοθήκη μετά από αυτές στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας και στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Επιδίωξη του Win Cancer είναι βιβλιοθήκες όπως αυτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας να αποτελούν ένα σημείο αναφοράς μέσα στα νοσοκομεία. Ένα σημείο που το βλέμμα να μπορεί να ξεκουραστεί, το σώμα να χαλαρώνει και να νιώθει οικεία και το μυαλό να ταξιδεύει. Τα νοσοκομεία είναι χώροι όπου δοκιμάζονται οι σωματικές, αλλά και οι ψυχικές αντοχές όχι μόνο των ασθενών και των φροντιστών τους, αλλά και των εργαζομένων .

Όλοι εμείς οι εθελοντές του Wincancer, γνωρίζουμε από δική μας προσωπική πείρα πως ένα βιβλίο μπορεί βοηθήσει στη ψυχική ενδυνάμωση, αναφέρουν συχνά οι ογκολογικοί ασθενείς.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ακόμη, ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεόφιλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης και ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς.Η βιβλιοθήκη στο Γ.Ν. Λευκάδας έγινε πραγματικότητα χάρη στην αγάπη Λευκαδιτών για τους συνανθρώπους και τον τόπο τους. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν στην κ. Έφη Γεωργάκη για την επιμονή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε.

Όπως επίσης στους κ.κ. Βασίλειο και Χρήστο Παπαχρήστο και την εταιρεία τους CP Constructions για την καθοριστική συμβολή τους στον σχεδιασμό και την κατασκευή της βιβλιοθήκης.Θερμές ευχαριστίες οφείλονται σε όλους όσους, φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, συνεισέφεραν με ανιδιοτέλεια και γενναιοδωρία: Αφοί Κοντοπρία, τέκνα Ευάγγελου Κατωπόδη του Ζαχαρία, τέκνα Ιωάννη Κατωπόδη του Ζαχαρία, Κατωπόδης Μ. - Καββαδά Ε. (Clean Mart), Super Market Σκλαβενίτης, Βεργίνης Σπύρος (Jumbo), Βρεττού Αθηνά, Φωτεινός Θεόφιλος, Αφοί Ντελημάρη.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων η πρόεδρος του Win Cancer κ. Πίστη Κρυσταλλίδου, «η ομάδα μας συνεχίζει την προσπάθειά της να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες βιβλιοθήκες στα ελληνικά νοσοκομεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ