ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Για τις 19 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των δυο Βούλγαρων κατηγορούμενων

Δολοφονία Μακρή: Για τις 19 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των δυο Βούλγαρων κατηγορούμενων
Παρούσα στο δικαστήριο η σύζυγος του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τις 19 Σεπτεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη των δύο Βούλγαρων κατηγορούμενων για την εν ψυχρώ εκτέλεση του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018.

Στον απόηχο της πρόσφατης δολοφονίας ενός εκ των μαρτύρων που φέρεται να είχε αναγνωρίσει τον δράστη της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γιάννη Μακρή η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, καθώς παρίσταται σε άλλο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια, οδηγήθηκαν το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της Ειδικής Μονάδας Μεταγωγών.

Πρωτόδικα ο μικρότερος αδελφός, 34ετών, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ήταν ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός, 38 ετών, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Στο δικαστήριο ήταν παρούσα η σύζυγος του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα, η οποία παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), ενώ ο συνήγορός της Γιάννης Μαρακάκης, αναφέρθηκε στη δολοφονία του μάρτυρα τονίζοντας προς το δικαστήριο:

«Χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ένας εκ των μαρτύρων που είχαν κληθεί στην προδικασία αλλά δεν είχε κληθεί στο δικαστήριο δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη. Είχε αναγνωρίσει τον δράστη της δολοφονίας Μακρή. Ίσως από το κινητό του συλληφθέντα για τη δολοφονία του μάρτυρα αντληθεί υλικό που να βοηθήσει τη δίκη, ίσως βρεθεί ο ηθικός αυτουργός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ