ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΠΑ 2016: Σε ποια φάση βρίσκονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

ΕΣΠΑ 2016: Σε ποια φάση βρίσκονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ανοιχτές παραμένουν, ύστερα από αλλεπάλληλες παρατάσεις, οι προθεσμίες υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης και για τις τέσσερις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η πιο πρόσφατη παράταση είναι αυτή που αφορά στην ημερομηνία για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» (startups) του ευρωπαϊκου προγράμματος, η οποία ήταν να λήξει σήμερα (27/4) και παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00, όπως αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Εκτός της παράτασης, το υπουργείο προχώρησε και σε προσθήκη διευκρίνισης στη δεύτερη παράγραφο του Κεφαλαίου Ι.1.4 που αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων.

Τι γίνεται στις άλλες τρεις δράσεις

Την ίδια ώρα «τρέχει» το πρόγραμμα πτυχιούχων τριτοβάθμιας του νέου ΕΣΠΑ, ύστερα και από τη δεύτερη παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομίας την προπερασμένη Τετάρτη (20/4), λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από το κοινό για τη συμμετοχή στις δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)».

Υπενθυμίζεται ότι η νέα προθεσμία είναι η Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 17:00. Η παράταση αφορά στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Αυτή είναι μία από τις τέσσερις του ΕΠΑνΕΚ, που είχαν παρουσιαστεί στις 11 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Οικονομίας. Πέραν της παράτασης, το υπουργείο έχει προχωρήσει επιπλέον σε προσθήκες που αφορούν τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και στα δικαιολογητικά ένταξης και πιστοποίησης και το υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης. (Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ).

Στις 20 Μαΐου λήγει η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» και στις 17 Μαΐου η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας για τις τέσσερις δράσεις επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του νέου ΕΣΠΑ εδώ.

Ακολουθούν οι επιμέρους σύνδεσμοι για τις τέσσερις συνολικά δράσεις του προγράμματος:

(Αυτοαπασχολούμενοι τριτοβάθμιας) Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

(Startups) Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

(Μικρές επιχειρήσεις) Πρόγραμμα «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

(Μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις) Πρόγραμμα «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ