ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών αδελφών: Οι παιδίατροι στην Πάτρα ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών αδελφών: Οι παιδίατροι στην Πάτρα ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας
Έως την Τετάρτη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων Unsplash/Stephen Andrews (Φωτ. αρχείου)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αιφνίδιο θάνατο τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια, στη Πάτρα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές τουλάχιστον 25 γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών.

Αν και δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας, ο αιφνίδιος θάνατος των παιδιών σε διάστημα περίπου 33 μηνών αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Εντός των επόμενων ημερών, την Τρίτη ή την Τετάρτη, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί -εκτός απροόπτου- η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με το pelop.gr, θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, οι παιδίατροι στην Πάτρα είχαν παρατηρήσει ότι η Τζωρτζίνα εμφάνιζε προβλήματα υγείας όταν ήταν στο μονόκλινο δωμάτιο χωρίς την επιτήρηση γιατρών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το γεγονός ότι υπό την παρουσία γιατρών το κορίτσι δεν εκδήλωνε κάποιο πρόβλημα υγείας είχε δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και γι’ αυτό είχαν μελετήσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που έμενε η Τζωρτζίνα

Μάλιστα, υπήρξε σχετικός προβληματισμός και όταν το παιδί μετακινείτο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με τους γιατρούς να ζητούν την ιδιαίτερη επιτήρηση της Τζωρτζίνας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, οι κάμερες δεν τοποθετήθηκαν για τεχνικούς λόγους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών διαψεύδει τα όσα ανέφερε η μητέρα σε συνέντευξή της ότι τα κορίτσια νοσηλεύονταν σε μονόκλινο γιατί έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί, λέγοντας ότι η μητέρα ζητούσε μονόκλινο θάλαμο νοσηλείας με επίκληση ότι είναι έγκυος λίγων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν προέκυπτε βλάβη από γιατρό ή φάρμακο.

«Δεν προέκυπτε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό», δήλωσε ο κ. Τσαντίρης και τόνισε:

«Πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα», αν και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τύχουν στην ίδια οικογένεια τρία σπάνια νοσήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ