ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: Διαψεύδει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία τα περί εισπνοής τοξικού αερίου

Θάνατος Τζωρτζίνας: Διαψεύδει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία τα περί εισπνοής τοξικού αερίου
Unsplash

Κατηγορηματική είναι η διάψευση της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο.

Με ανακοινωσή του, ο προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Καρακούκης δηλώνει ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται» επισημαίνει ο κ. Καρακούκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια, στη Πάτρα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές τουλάχιστον 25 γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών.

Αν και δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας, ο αιφνίδιος θάνατος των παιδιών σε διάστημα περίπου 33 μηνών αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Εντός των επόμενων ημερών, την Τρίτη ή την Τετάρτη, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί -εκτός απροόπτου- η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με το pelop.gr, θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ