ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: «Θα έπεφτα από την ταράτσα» ξεσπά η μητέρα στις διαρροές περί τοξικού αερίου

Θάνατος Τζωρτζίνας: «Θα έπεφτα από την ταράτσα» ξεσπά η μητέρα στις διαρροές περί τοξικού αερίου
Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία έχει διαψεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η μικρή Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο INTIME

Έντονη ήταν η αντίδραση της μητέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο, κάτι που έχει διαψεύσει η Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

«Η αντίδρασή μου αν ήμουν στο σπίτι μόνη μου θα ήταν να πέσω από εκεί πάνω», είπε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το σπίτι της αναμένοντας μια απάντηση σε αυτή την πληροφορία. Η μητέρα είπε ότι θα έπεφτε από «εκεί επάνω» δείχνοντας την ταράτσα και εννοώντας ότι βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιθέσεις που δέχεται με κάθε διαρροή η οικογένεια.

Χθες Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, η Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο.

Με ανακοινωσή του, ο προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Καρακούκης δήλωνε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται» επισημαίνει ο κ. Καρακούκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια, στη Πάτρα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές τουλάχιστον 25 γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών.

Το δημοσίευμα προκάλεσε και την αντίδραση του πατέρα που προειδοποίησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Κατερινόπουλος: Γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι των παιδιών

Την εκτίμησή του για το μυστήριο των αλλεπάλληλων θανάτων των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα έδωσε ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛ.ΑΣ., Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Μιλώντας στο Star, ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛ.ΑΣ., Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, ερωτηθείς εάν εκτιμά πως οι απαντήσεις θα υπάρξουν από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας ή από τις αντιπαραθέσεις, απάντησε: «Θα δέσουν όλα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου».

«Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, για τον αγώνα που δίνουν για να βγει η αλήθεια. Εύχομαι να βγει η αλήθεια. Να πιαστούν, να συλληφθούν οι δράστες», πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια, να πάρει ο κόσμος απαντήσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια, να βάλουν και κάποιοι άλλοι επίδοξοι στο μέλλον μυαλό και να μην κάνουν τα ίδια πράγματα», συνέχισε.

«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία "άνοιξε" στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή όχι.

»Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ "μπήκε" ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των Αρχών», πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Κατερινόπουλος.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια, στη Πάτρα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές τουλάχιστον 25 γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών.

Αν και δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας, ο αιφνίδιος θάνατος των παιδιών σε διάστημα περίπου 33 μηνών αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Σήμερα Τρίτη ή την Τετάρτη, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί -εκτός απροόπτου- η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με το pelop.gr, θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ