ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας

Πάσχα 2016: Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας
Καιρός, ηλιοφάνεια (φωτογραφίά αρχείου) EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο καιρός έχει προσαρμοστεί στην ανοιξιάτικη κανονικότητα, είπε μιλώντας στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, κάνοντας την πρόβλεψή του για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός, παρουσιάζει βελτίωση και θα είναι γενικά αίθριος σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει λίγο στα δυτικά και βόρεια και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι νοτιάδες που θα πνέουν, θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη και ζέστη, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Την Μεγάλη Παρασκευή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές-τις «κλασσικές» βροχές της Μεγάλης Παρασκευής-, αλλά σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει το βράδυ με βελτιωμένο καιρό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ θα συνεχιστούν και οι νοτιάδες.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες για την Κυριακή του Πάσχα, δεν δείχνουν σημαντική μεταβολή του καιρού, μόνο που αναμένονται μπόρες από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Ακούστε την αναλυτική πρόβλεψη του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Τάσο Αρνιακό, στο ηχητικό απόσπασμα, στην αρχή του κειμένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ