ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Εικόνα από το καμμένο πλοίο κατά τη ρυμούλκησή του στον Αστακό

Euroferry Olympia: Εικόνα από το καμμένο πλοίο κατά τη ρυμούλκησή του στον Αστακό
Το πλοίο έπλεε για 15 ώρες ρυμουλκούμενο, με ελάχιστη ταχύτητα, περίπου 3-4 κόμβους, παράκτια της Κέρκυρας Screen Grab / ΕΡΤ

Στο λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός», Αιτωλοακαρνανίας ρυμουλκήθηκε έπειτα από περίπου 15 ώρες το καμμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», μετά και την εξάντληση των επιχειρησιακών ερευνών διάσωσης από τους άνδρες της ΕΜΑΚ στο σημείο που βρισκόταν, βορειοανατολικά της Κέρκυρας κοντά στην Κασσιόπη.

Το πλοίο έπλεε με ελάχιστη ταχύτητα, περίπου 3-4 κόμβους, παράκτια της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επελέγη ο Αστακός, γιατί είναι μεγαλύτερο λιμάνι και υπάρχει χώρος ελλιμενισμού αλλά και δυνατότητα ελιγμών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το θρίλερ με τους 10 αγνοούμενους, καθώς η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ διεξάγεται μετ' εμποδίων, λόγω των εφιαλτικών συνθηκών που επικρατούν στο πλοίο.

Ανάμεσα σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς οι άνδρες της ΕΜΑΚ έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια, αναζητώντας επιζώντες στα γκαράζ του Euroferry Olympia.

Σκαρφάλωσαν στις νταλίκες για να ανακαλύψουν κάποιο ίχνος ζωής από τους αγνοούμενους, με ειδικές στολές και μπουκάλες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αφού το πλοίο ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ