ΕΛΛΑΔΑ

Οι αντιεξουσιαστικές εξορμήσεις ανησυχούν τις Αρχές

Οι αντιεξουσιαστικές εξορμήσεις ανησυχούν τις Αρχές
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί στις Αρχες η έντονη κινητικότητα που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι ομάδες αντιεξουσιαστών.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι αντιεξουσιαστές είχαν φτάσει μέχρι και έξω απο το σπιτι του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και πέταξαν φέιγ βολάν κατα της επιχείρησης και έρευνας της αστυνομίας στις φυλακες Κορυδαλλου και στα κελιά τρομοκρατών και ποινικών.

Μάλιστα, για αυτό το περιστατικό στο σπιτι του γενικού γραμματέα, η αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί και σήμερα το πρωί οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν κείμενο τους και φωτογραφίες σε γνωστό αντιεξουσιαστικό σάιτ.

Επιπλέον, με κείμενο στην ίδια ιστοσελίδα, οι αντιεξουσιαστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καταδρομική επιθεση με μολοτοφ και βαριοπούλες στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχειων, πριν από λίγες ημέρες.

Εκτοξεύουν νέες απειλές κατα των αστυνομικών και δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των φυλακισμένων τους οποίους χαρακτηρίζουν ως «αιχμάλωτους συντρόφους τους».

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση η αστυνομία παίρνει μέτρα και έχει δωθεί εντολή στα αστυνομικά αυτοκινητα να βρίσκονται σταθμευμένα έξω απο τα κτίρια οσο γίνεται λιγότερα περιπολικά και αυτοκίνητα της ασφαλείας, ενω θα υπαρχει σταθερά μια διμοιρία καθώς και μια ομάδα ΟΠΚΕ έξω απο το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχειων.

Επισης, πρόκειται να αυξηθούν οι περιπολίες στην περιοχή των Εξαρχειων ενώ εχουν γίνει αυστηρές συστάσεις στους αστυνομικούς να παρατηρούν με προσοχή και να διαβιβάζουν στο κεντρο επιχειρήσεων κάθε φορά που θα εντοπίζουν μια ύποπτη κίνηση Ή όταν εντοπίζουν ομάδες ατόμων να κινούνται ύποπτα γύρω απο αστυνομικούς στόχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ