ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Στο εδώλιο ο Κωνσταντίνος Φρουζής και δυο γιατροί

Υπόθεση Novartis: Στο εδώλιο ο Κωνσταντίνος Φρουζής και δυο γιατροί
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε δίκη παραπέμπονται ο Κωνσταντίνος Φρουζής και δυο γιατροί για την υπόθεση Novartis σύμφωνα με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου.

Ο κ. Φρουζής βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και οι δυο γιατροί για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας. Το παραπεμπτικό βούλευμα υιοθετεί την πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Μιχαλοπούλου η οποία ζητούσε την παραπομπή των κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην διαδρομή «μαύρου χρήματος» που μέσω διαφημιστικών εταιριών ξεπλενόταν για να καταλήξει στους τελικούς αποδέκτες.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι δυο γιατροί φέρονται να συνταγογραφούσαν σκευάσματα της Novartis έναντι αμοιβής, ενώ σε έναν από τους γιατρούς η έρευνα εμφανίζεται να εντόπισε 4.000 ευρώ που προέρχονταν από εμβάσματα της εταιρίας. Η εισαγγελική λειτουργός, στην πρόταση της, περιγράφει αναλυτικά τη δράση της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας, με κεντρικό πρόσωπο τον Κωνσταντίνο Φρουζή, κατά την περίοδο 2012-2015, με στόχο, όπως αναφέρει,ν α αυξηθούν τα κέρδη της.

Αν και αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη σε συνολικά 15 γιατρούς, τελικά στο εδώλιο παραπέμπονται δύο, καθώς για τους υπόλοιπους δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ή οι πράξεις είχαν υποπέσει σε παραγραφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ