ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Τσικνοπέμπτη με βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός - Αρναούτογλου: Τσικνοπέμπτη με βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας
Η Αττική θα έχει από το πρωί κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά η οποία στις βορειότερες περιοχές θα δίνει κάποιες βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βοριάδες κατά τη διάρκεια της Τσικνοπέμπτης στην περιοχή του Αιγαίου και στις περιοχές γύρω από αυτό, όπως η Αττική η Εύβοια μέχρι και η Κρήτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου. 

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Τετάρτης χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες δείχνουν ότι θα έχουν και ένταση και διάρκεια.

Όσο βαδίζουμε προς την Πέμπτη θα υπάρξει μια αστάθεια στα νότια νοτιοανατολικά με μπόρες βροχές και καταιγίδες ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων. Οι πιο δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές θα απολαμβάνουν κατά την διάρκεια της ημέρας τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η Αττική θα έχει από το πρωί κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά η οποία στις βορειότερες περιοχές θα δίνει κάποιες βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα γίνει άστατος στα περισσότερα βόρεια κεντρικά και ανατολικά τμήματα με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποιες μπόρες.

Από το βράδυ και αργότερα θα επικρατήσουν μόνο λίγες τοπικές συννεφιές οι οποίες θα λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο όσο βαδίζουμε προς τα μεσάνυχτα.
Οι άνεμοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί -όσο πιο ανατολικά τόσο περισσότερο- δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό, και η θερμοκρασία στους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει και θα συνεχίσει όπως και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με αρκετή ηλιοφάνεια.

Η Χαλκιδική θα έχει κάποιες συννεφιές το πρωί στα ανατολικά νοτιοανατολικά, ενώ μετά το μεσημέρι στο ορεινό και στο ανατολικό της κομμάτι υπάρχει πιθανότητα για μπόρα, χιονόνερο ή χιόνι, πολύ μικρής όμως διάρκειας.

Ο άνεμος θα είναι αρκετά δυνατός στα 5 με 6, κατά διαστήματα και τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ