ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών κοριτσιών: Νέα στοιχεία για την Ίριδα και τη Μαλένα προκαλούν ερωτήματα

Θάνατος τριών κοριτσιών: Νέα στοιχεία για την Ίριδα και τη Μαλένα προκαλούν ερωτήματα
Η θεία υποστηρίζει τώρα ότι το σοκ που υπέστη ήταν τέτοιο, ώστε είναι πιθανόν να μπέρδεψε την ώρα θανάτου της Ίριδας ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πυκνώνει το μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες και τον χρόνο που κατέληξαν.

Συγκεκριμένα, ερωτήματα προκύπτουν ως προς το χρόνο που βρέθηκε νεκρή η μικρή Ίριδα στην Πάτρα, καθώς η ώρα που έδωσε αρχικά η θεία η οποία μαζί με την μητέρα βρήκαν νεκρό το παιδί, δεν συμφωνεί με την ώρα της κλήσης στο ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Πελοπόννησος».

Η εφημερίδα επικαλείται ηχητικό ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της από το ασθενοφόρο που παρέλαβε την μικρή Ίριδα και σύμφωνα με το οποίο το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 και έφθασε στο σπίτι, από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, σε 7 λεπτά.

Χθες ωστόσο η θεία της μικρή, μιλώντας στο Star, υποστήριξε ότι την βρήκε νεκρή αρκετή ώρα νωρίτερα. «Σηκωθήκαμε 10.30 ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ, λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα. Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της» είχε δηλώσει.

Με σημερινές της δηλώσεις η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το σοκ που υπέστη ήταν τέτοιο, ώστε είναι πιθανόν να μπέρδεψε την ώρα.

«Εγώ όταν είπα ότι 11.30 είναι η ώρα θανάτου, εννοώ μέσα στην σύγχυση που έχω, ότι ήταν η ώρα που βρήκαμε εμείς το παιδί, κι αν ακούσατε καλά λέω ότι 10.30 σηκωθήκαμε με την Ρούλα από το κρεβάτι. Ίσως να το μπέρδεψα εγώ με τις ώρες, αλλά 11.30 είναι η ώρα θανάτου, δηλαδή η ώρα που βρήκα το παιδί», ανέφερε.

Σε νεότερες δηλώσεις τους στο STAR οι γονείς υποστηρίζουν ότι επιζητούν την διαλεύκανση της υπόθεσης: «Περισσότερο από όλους αυτοί που θέλουν διαλεύκανση της υπόθεσης και των θανάτων των παιδιών μας είμαστε εμείς. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και όλα θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα των καταθέσεων» λένε.

Η ιατροδικαστική εξέταση για τη μικρή Μαλένα

Στο μεταξύ, έγγραφο-ντοκουμέντο περιλαμβάνει νέες αποκαλύψεις για το θάνατο της Μαλένας, του παιδιού που πέθανε πρώτο.

Η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της Μαλένας, αναφέρει ως πιθανή αιτία θανάτου, την καρδιακή ανακοπή, ενώ ως τελική ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρεται ο θάνατος από ηπατική ανεπάρκεια.

Σε αναμονή για τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Σε μια εβδομάδα περίπου αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξέτασεων για τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα και όχι σήμερα, Τετάρτη όπως υπολογιζόταν, ενώ περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί για τις ιστολογικές.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα δώσουν τις απαντήσεις για το θρίλερ στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ωρών είναι να ξεκινήσουν και οι καταθέσεις ατόμων που συνδέονται με τα άτυχα κοριτσάκια που έφυγαν από τη ζωή από αδιευκρίνιστα αίτια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αρχικά, θα πάρουν καταθέσεις από περίπου 20 ανθρώπους: ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και ιατροδικαστές.

Μετά τη λήψη των συγκεκριμένων μαρτυριών από την ΕΛ.ΑΣ., ο κύκλος καταθέσεων θα ανοίξει και μεταξύ άλλων θα αφορά στους γονείς και στους συγγενείς των τριών παιδιών.

Τα τρία κορίτσια αν και δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας, πέθαναν αιφνίδια μέσα σε 33 μήνες.

Διαψεύδει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία τα περί εισπνοής τοξικού αερίου

Στο μεταξύ, κατηγορηματική είναι η διάψευση της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο.

Με ανακοινωσή του, ο προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Καρακούκης δηλώνει ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται» επισημαίνει ο κ. Καρακούκης.

«Έχω πολλούς άσους στο μανίκι» λέει ο πατέρας των τριών κοριτσιών

Την ίδια ώρα που οι έρευνες για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ο πατέρας προχώρησε σε νέες δηλώσεις στον ANT1, δίνοντας τη δική του απάντηση σε όσους στοχοποιούν τη σύζυγό του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πατέρας από την Πάτρα τόνισε ότι «είστε άδικοι με τη Ρούλα (τη σύζυγό του)», λέγοντας πως όλο αυτό είναι ένα δημοσιογραφικό δημιούργημα.

Σε άλλο σημείο μίλησε για την αντιμετώπιση των παιδιών νοσοκομειακά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω πολλούς άσους στο μανίκι μου».

«Θα τα πούμε όλα μετά τις τοξικολογικές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε σιωπή και σεβασμό» είπε ο πατέρας, σημειώνοντας με νόημα πως «θα τα πούμε εν καιρώ».

Τόνισε πως όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για αλλοιώσεις στο ρινικό οστό της 9χρονης, Τζωρτζίνας, αφορούν στην πραγματικότητα όσα εντοπίστηκαν στην νεκροψία της 3,5 ετών, Μαλένας. Σημειώνεται πως σύμφωνα με διαρροές στη μύτη της μικρής Μαλένας βρέθηκαν δύο μικρές εκδορές στη μύτη.

Τέλος, ανέφερε πως πλέον έχει σημαντικά προβλήματα στη δουλειά του, καθώς πολλοί πελάτες της εταιρείας που δουλεύει ο πατέρας αντιδρούν, ενώ όσοι είχαν προσφέρει δουλειά στη μητέρα έχουν εξαφανιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ