ΕΛΛΑΔΑ

Νέες έρευνες στη… μισοβυθισμένη «Παναγιά Τήνου» στο λιμάνι

Νέες έρευνες στη… μισοβυθισμένη «Παναγιά Τήνου» στο λιμάνι
CNN Greece

Νέες έρευνες διεξάγουν σήμερα δύτες στο λιμάνι του Πειραιά για λόγους ασφαλείας ώστε να εντοπίσουν το ρήγμα που προκάλεσε εισροή υδάτων στο πλοίο «Παναγία Τήνου» με αποτέλεσμα αυτό να παρουσιάσει επικίνδυνη δεξιά κλίση 40 μοιρών.

Ο στόχος είναι το ρήγμα να στεγανοποιηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία απάντλησης υδάτων.

Ωστόσο, δύτες που βούτηξαν και χθες στο ίδιο σημείο, δεν μπόρεσαν να διακρίνουν πολλά πράγματα λόγω των θολών νερών από τη λάσπη.

Εκτιμάται ότι το βάθος στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρέπει να φτάνει τα οκτώ μέτρα, όσο και το ύψος του.

Σε έγγραφο που απέστειλε το ΝΑΤ προς την Επιθεώρηση του πλοίου στις 18 Απριλίου ενημερώνει ότι επέβαλλε κατάσχεση στο εν λόγω πλοίο λόγω οφειλών του εφοπλιστή. Συμπληρώνει ότι από τις 18/12 του προηγούμενου έτους ξεκίνησαν βάρδιες φύλαξής του ωστόσο τη μέρα αποστολής του εγγράφου ενημέρωσε ότι παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, θέτοντας το θέμα υπόψη της επιθεώρησης και καλώντας την να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες.

«Επί ένα χρόνο το βαπόρι ήταν ασυντήρητο εκεί και καταλαβαίνετε ότι μπορούν πολλά να συμβούν. Είναι οργανισμός, δεν είναι ανθρώπινος αλλά είναι ζωντανός οργανισμός. Θέλουν περιποίηση. Δεν είναι θέμα ευθυνών στην προκειμένη περίπτωση. Ότι υπάρχει ανθρώπινο λάθος, υπάρχει, αλλά πώς έχει ξεκινήσει και πού είναι το ανθρώπινο λάθος δεν μπορώ να το βρω έτσι εύκολα εάν δεν υπάρχουν ειδικές καταγραφές και ειδικοί έλεγχοι», είπε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος της ΠΝΟ, κ. Χάλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ