ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Συνολικά τέσσερις νεκροί στο πλοίο, 7 αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Euroferry Olympia: Συνολικά τέσσερις νεκροί στο πλοίο, 7 αγνοούμενοι - Συνεχίζονται  οι έρευνες
Εντατικές έρευνες στο πλοίο και για άλλους αγνοούμενους ΙΝΤΙΜΕ

Και δεύτερος αγνούμενος εντοπίστηκε σήμερα, Πέμπτη νεκρός στο Euroferry Olympia, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ στο τρίτο κατάστρωμα καθώς φαίνεται πως έχουν βρει και άλλες σορούς, που δεν έχουν ανασύρει ακόμα. 

Οι νεκροί στο πλοίο που έπιασε φωτιά ανέρχονται πλέον σε τέσσερις, ενώ αγνοούνται συνολικά εφτά ακόμα άτομα.

Σήμερα εντοπίστηκαν δύο νεκροί, από τους οποίους ο ένας είναι Έλληνας. Χθες Τετάρτη, εντοπίστηκε ένας ακόμα νεκρός και την περασμένη Κυριακή ένας ακόμα, ο οποίος είναι Έλληνας.

Η μία από τις σορούς που εντοπίστηκαν σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε στο τρίτο κατάστρωμα.

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερεύνησαν το πλοίο, εντόπισαν νωρίτερα έναν άνδρα νεκρό στο δεύτερο γκαράζ, ο οποίος ήταν καθισμένος μέσα σε νταλίκα, στη θέση του οδηγού.

Χτες, Τετάρτη βρέθηκε ακόμα ένας άνδρας νεκρός, σε εμβρυική στάση έξω από φορτηγό και φέρει εγκαύματα σε όλο το σώμα του.

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίζεται, αφού το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, όπου ρυμουλκύθηκε για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι έρευνες διεξάγονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι τοξικές αναθυμιάσεις επιμένουν στο πλοίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ