ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Πέντε οι νεκροί στο πλοίο, 6 αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Euroferry Olympia: Πέντε οι νεκροί στο πλοίο, 6 αγνοούμενοι - Συνεχίζονται  οι έρευνες
Δύο Έλληνες έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής νεκροί από το πλοίο που έπιασε φωτιά ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συνολικά τρεις αγνοούμενοι - ο ένας από τους οποίους είναι Έλληνας - βρέθηκαν νεκροί σήμερα Πέμπτη στο Euroferry Olympia,  ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων έξι ανθρώπων που αγνοούνται αφότου εγκλωβίστηκαν μέσα στη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο.

Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ανασύρθηκαν νεκροί ανέρχονται πλέον σε πέντε, δύο από τους οποίους είναι Έλληνες.

Η πρώτη σορός εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή και ανήκει σε Έλληνα, ενώ χθες Τετάρτη, εντοπίστηκε ένας ακόμα νεκρός. Σήμερα εντοπίστηκαν τρεις νεκροί, από τους οποίους ο ένας είναι επίσης Έλληνας.

Οι διασωθέντες από την πυρκαγιά στο πλοίο είναι 281.

Η μία από τις σορούς που εντοπίστηκαν σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε στο τρίτο κατάστρωμα.

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερεύνησαν το πλοίο, εντόπισαν νωρίτερα έναν άνδρα νεκρό στο δεύτερο γκαράζ, ο οποίος ήταν καθισμένος μέσα σε νταλίκα, στη θέση του οδηγού.

Χτες, Τετάρτη βρέθηκε ακόμα ένας άνδρας νεκρός, σε εμβρυική στάση έξω από φορτηγό και φέρει εγκαύματα σε όλο το σώμα του.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται, πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», ρυμουλκήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ