ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπολεμική συγκέντρωση Ουκρανών στη Θεσσαλονίκη (pics&vid)

Αντιπολεμική συγκέντρωση Ουκρανών στη Θεσσαλονίκη (pics&vid)
Διαμαρτυρία Ουκρανών πολιτών στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση της Ρωσίας στη χώρα τους INTIME / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης από Ουκρανούς πολίτες που μένουν μόνιμα στη χώρα μας, ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος. Η αγωνία στο βλέμμα τους δεν κρύβεται καθώς ανησυχούν για τις οικογένειές τους που ζουν στην Ουκρανία όπως και για την τύχη της χώρας τους μετά τη ρωσική επίθεση.

Η ουκρανική κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις με φόβο ενόψει της εισβολής. Το ερώτημα που όλοι θέτουν είναι, πού στοχεύει να φτάσει ο Πούτιν μετά τις βαλλιστικές επιθέσεις που έχει εξαπολύσει στο ουκρανικό έδαφος. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, έχασαν τη ζωή τους 137 Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου ενώ χιλιάδες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο στους σταθμούς του μετρό.

Την ίδια ώρα, έκτακτη συνεδρίαση των χωρών μελών της ΕΕ πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, με θέμα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).

Η συνεδρίαση θα περιλαμβάνει την συζήτηση περαιτέρω επιλογών για την υποστήριξη της Ουκρανίας και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ το γεγονός ότι η Ρωσία προωθεί τις δυνάμεις της.

Η σύνοδος αυτή θα γίνει μετά τη συμφωνία χθες, Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, των ηγετών της ΕΕ για την επιβολή ενός μαζικού νέου πακέτου κυρώσεων στη Ρωσία που βάζει στο στόχαστρο τον ενεργειακό, χρηματοπιστωτικό και τον τομέα μεταφορών της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ