ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο
O Πρέσβης της Ελλάδας ζήτησε και έλαβε την έγκριση να αποχωρήσει άμεσα από το Κίεβο AP Photo / Emilio Morenatti

Αποχωρεί το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο, μετά από αίτημα του  Πρέσβη της Ελλάδας, το οποίο εγκρίθηκε από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αποχώρηση του προσωπικού θα γίνει οδικώς, ενώ - όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εξωτερικών - προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας, τα Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό παραμένουν εν λειτουργεία.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στο Κίεβο, ο Πρέσβης της Ελλάδας ζήτησε και έλαβε την έγκριση να αποχωρήσει άμεσα από την πόλη.

Η αποχώρηση του προσωπικού της Πρεσβείας, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να αποχωρήσουν, θα πραγματοποιηθεί οδικώς.

Μέχρι νεωτέρας, τα Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό παραμένουν εν λειτουργεία.

Την επιτόπια κατάσταση επικινδυνότητας κρίνουν οι επικεφαλής των Αρχών αυτών».

«Το Κίεβο θα πέσει γρήγορα» εκτιμά η Ουάσινγκτον

Το Κίεβο σήμερα Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας παραμένει στον κλοιό ρωσικών στρατιωτικών δυνάμενων και δέχεται διαρκώς χτυπήματα τόσο από αέρος όσο και από χερσαίες δυνάμεις ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Μάλιστα, ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν προειδοποίησαν τα μέλη του Κογκρέσου ότι φοβούνται πως το Κίεβο θα πέσει γρήγορα, ενώ επανέλαβαν ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις, όποτε αυτό είναι δυνατό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ