ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Ουκρανία: Αντιπολεμική κινητοποίηση του ΚΚΕ και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Πόλεμος Ουκρανία: Αντιπολεμική κινητοποίηση του ΚΚΕ και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Συγκέντρωση στη Πρεσβεία της Ρωσίας και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενάντια στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ και φώναζαν συνθήματα κατά του «ιμπεριαλιστικού πολέμου», ενώ ζήτησαν να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στη Ρωσική Πρεσβεία και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιλογή όποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου ή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, είναι επιλογή που οδηγεί σε μακελειό τους λαούς, τον ελληνικό λαό. Μόνο η αυτοτελής, ανεξάρτητη, πολιτική στρατηγική ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ