ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Ζέστη και σκόνη από την Αφρική

Πάσχα 2016: Ζέστη και σκόνη από την Αφρική
Eurokinissi/Bασίλης Παπαδόπουλος

Ζέστη και σκόνη από την Αφρική θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Πάσχα.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από το Μεγάλο Σάββατο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Πιο συγκεκριμένα για την Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις στα νότια, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Ηπειρωτικά. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα, οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ αν και τοπικά μπορεί να αγγίξουν και τα 7 μποφόρ.

Για το Μεγάλο Σάββατο, υπάρχει πιθανότητα βροχών στα βόρεια ορεινά με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 7. Από το Μ. Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου 2016

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Από το απόγευμα τοπικοί . Όμβροι στα βορειοδυτικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα Ανατολικά και τα Νότια. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 και Τρίτη του Πάσχα 3 Μαΐου 2016

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα της Τρίτης. Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε πτώση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ