ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο

Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο

Με την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο, παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου ολοκληρώνεται σήμερα στις 17:00 το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας διήρκησε επτά ημέρες στην Ελλάδα ενώ μετά την παράδοση της Φλόγας στην αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων "ΡΙΟ 2016", η Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της στη Βραζιλία μέχρι και της 5 Αυγούστου, οπότε και θα εισέλθει στο στάδιο του Μαρακανά για την επίσημη έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο Καλλιμάρμαρο σήμερα θα πραγματοποιηθεί τελετουργικό από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Τη Φλόγα θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ολοκληρώνοντας την Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαϊδου.

Αφού αποχωρήσει η Ολυμπιακή Φλόγα, θα ακολουθήσει εορταστικό πρόγραμμα με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία της ΕΟΕ, βραζιλιάνικο συγκρότημα και την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τελετή

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές, εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κατά μήκος της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Από τις 13.30 το μεσημέρι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κατά μήκος της εξής διαδρομής: Μουσείο Ακρόπολης - Διον. Αρεοπαγίτου - Λ. Συγγρού - έξοδος Σόλωνος - Δοϊράνης - Αχιλλέως - Αναστροφή (Λ. Αμφιθέας και Πεντέλης) - Λ. Συγγρού - Λ. Αμαλίας - Βασ. Γεωργίου Α΄ - Ερμού - Μητροπόλεως - Αθηνάς - Πλ. Ομονοίας - Σταδίου - Αμερικής - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Εμ. Μπενάκη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Λ. Βασ. Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο (Τελετή). Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Το πρόγραμμα της Τελετής παράδοσης της Φλόγας

17:30 Συναυλία Ορχήστρας Εθνικής Λυρικής Σκηνής

17:50 Είσοδος Φιλαρμονικής Δήμου Αθηναίων

Είσοδος Προεδρικής Φρουράς

18:00 Άφιξη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

Είσοδος σημαιών, Ελλάδας και Βραζιλίας

Εθνικός Ύμνος Βραζιλίας

Εθνικός Ύμνος Ελλάδας

Είσοδος Πρωθιέρειας και Ιερειών

18:10 Είσοδος Ολυμπιακής Φλόγας – Λαμπαδηδρομία εντός Σταδίου

Αφή Βωμού

Ολυμπιακός Ύμνος

18:20 Χορογραφία Ιερειών

Χαιρετισμός Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου

Χαιρετισμός Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016», Κάρλος Νούζμαν

18:31 Αφή Δάδας από την Πρωθιέρεια

Παράδοση της Δάδας από την Πρωθιέρεια στον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο

Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο,

στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016», Κάρλος Νούζμαν

Αποχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας

18:45 Αποχώρηση Προέδρου Ελληνικής Δημοκρατίας

Πέρας τελετής

Έναρξη εορταστικού προγράμματος με τον Σάκη Ρουβά, την Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία ΕΟΕ, βραζιλιάνικο συγκρότημα και την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ