ΕΛΛΑΔΑ

Τι αναφέρουν για τις αφίξεις προσφύγων τα στοιχεία που παρουσίασε ο Π. Καμμένος

Τι αναφέρουν για τις αφίξεις προσφύγων τα στοιχεία που παρουσίασε ο Π. Καμμένος
EUROKINISSI

Απειροελάχιστη φαίνεται να είναι η συνεισφορά του συμμαχικού στόλου στο Αιγαίο κρίνοντας από τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, καθώς τον Μάρτιο εντόπισαν μόνον 27 από τις 517 λέμβους με τους 25.871 πρόσφυγες που έφθασαν στα ελληνικά νησιά, από τις οποίες οι 9 ήταν κενές.

Σε έγγραφη απάντησή του προς τον βουλευτή της ΝΔ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τη δράση και τα πεπραγμένα της Νατοϊκής Δύναμης στο Αιγαίο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι κατά την περίοδο 9/3/2016 – 18/4/2016 οι ελληνικές Αρχές έχουν ειδοποιηθεί 26 φορές από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και αντίστοιχα οι τουρκικές 37 και η Frontex 9.

Σε ότι αφορά τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε ο Πάνος Καμμένος, υπήρξαν 2.455 αφίξεις με τα συμμαχικά πλοία να εντοπίζουν 30 λέμβους, εκ των οποίων οι 20 στα ελληνικά νησιά. Τον Μάρτιο αφίχθησαν στα νησιά 25.871 άτομα.

Συμφωνα με τα στοιχεία της Συμμαχίας (MARCOM), από την έναρξη της δραστηριότητας και των περιπολιών των πλοίων του ΝΑΤΟ στις περιοχές της Λέσβου (από 8/3/16) και της Χίου (από 21/3/16) εχει καταγράφει η άφιξη στην Ελλάδα 58 λέμβων με μετανάστες, εκ των οποίων οι 18 εντοπίστηκαν απο τα συμμαχικά πλοία.

Αντίστοιχα, στην Τουρκία επέστρεψαν 35 λέμβοι, εκ των οποίων οι 11 μετά απο αρχική αναφορά των συμμαχικών πλοίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ