ΕΛΛΑΔΑ

Δεντροφύτευση στον Υμηττό από τη βελγική κοινότητα της Αθήνας

Δεντροφύτευση στον Υμηττό από τη βελγική κοινότητα της Αθήνας
Περισσότεροι από 100 Βέλγοι έλαβαν μέρος στη δεντροφύτευση που έγινε στην περιοχή του Υμηττού, στην Αργυρούπολη ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η πρεσβεία του Βελγίου δώρισε 500 δέντρα και μαζί με 100 άτομα που ζουν μόνιμα στην Αθήνα συμμετείχαν στη δεντροφύτευση που έγινε στην περιοχή του Υμηττού, στην Αργυρούπολη, για την αποκατάσταση του δάσους που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές το 2015.

Η βελγική πρεσβεία μαζί με 100 εθελοντές, μεταξύ των οποίων το προσωπικό της πρεσβείας και η βελγική κοινότητα που ζει στην Ελλάδα και την Κύπρο, έλαβαν μέρος στην δεντροφύτευση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Φοίβος Θεοδώρου, γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ο δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βασίλειος Κρητικός.

«Η ιδέα προήλθε μετά τις τραγικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού», δήλωσε η πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανζουάζ Γκουστίν.

«Οι ενώσεις Βέλγων πολιτών στην Ελλάδα εξέφρασαν την προθυμία τους να συμβάλουν στην αναγέννηση ενός δάσους και χαίρομαι πραγματικά που καταφέραμε να το κάνουμε μαζί σήμερα με τόσους πολλούς εθελοντές. Είναι ένα ειλικρινές δείγμα αλληλεγγύης προς όλους τους Έλληνες πολίτες που υπέφεραν από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι επίσης μια έκφραση σεβασμού για τη σκληρή δουλειά των πυροσβεστών και όλων των άλλων κρατικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην παροχή βοήθειας στους πολίτες» τόνισε.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Μία ακόμα δεντροφύτευση στον Υμηττό! Ευχαριστώ ολόψυχα τους δεκάδες γονείς που με τα παιδιά τους συμμετείχαν σήμερα σε μία ακόμα δεντροφύτευση στον Υμηττό μας. Επίσης την Βελγική Πρεσβεία με το προσωπικό της και την ίδια προσωπικά την πρέσβη για την συγκινητική συμμετοχή της. Ο Υμηττός ανήκει σε όλους και μας χρειάζεται όλους ώστε να είναι ασφαλής, καθαρός και πράσινος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ