ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ταυτοποίηση τεσσάρων ατόμων για το προκλητικό πανό σε ματς στην Τούμπα

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ταυτοποίηση τεσσάρων ατόμων για το προκλητικό πανό σε ματς στην Τούμπα
«Η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τους υπόπτους που ανήρτησαν πανό με άθλιο περιεχόμενο στο γήπεδο της Tούμπας» ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος (Φωτογραφία αρχείου) INTIME

Τέσσερα άτομα που σήκωσαν πανό σε ματς στο γήπεδο της Τούμπας υπέρ των δολοφόνων του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ταυτοποιήθηκαν από την ελληνική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το πανό έγραφε σύνθημα συμπαράστασης στους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού και αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τους υπόπτους που ανήρτησαν το πανό με άθλιο περιεχόμενο την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας. Βάζουμε τέλος στο χουλιγκανισμό. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο», έγραψε στο twitter ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοινώνοντας την ταυτοποίηση των ατόμων που σήκωσαν το πανό.

Εισαγγελική παρέμβαση

Η ανάρτηση του πανό στο οποίο αναγραφόταν «Αδέρφια κρατάτε γερά», προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση καθώς το περιεχόμενο παρέπεμπε στους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αφενός για να εντοπιστούν αυτοί που ανήρτησαν το πανό και αφετέρου για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Το αδίκημα που διερευνάται αφορά την παρότρυνση σε πράξεις βίας, όπως περιγράφεται στον Αθλητικό Νόμο.

Στην παραγγελία της προς την ΕΛΑΣ, η εισαγγελέας ζητεί να αξιοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και να αναζητηθούν αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, θα διερευνηθεί επίσης εάν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ προέβησαν σε ενέργειες για να κατέβει το πανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ