ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Επιχείρηση για το άνοιγμα του καταπέλτη - Συνολικά 8 νεκροί, τρεις αγνοούμενοι

Euroferry Olympia: Επιχείρηση για το άνοιγμα του καταπέλτη - Συνολικά 8 νεκροί, τρεις αγνοούμενοι
Mε το άνοιγμα του καταπέλτη και εάν τα επίπεδα των τοξικών αερίων το επιτρέψουν οι πυροσβέστες θα μπουν μέσα ώστε να ερευνήσοουν ενδελεχώς τον χώρο ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Παραμένουν αγνοούμενοι τρεις ακόμα άνθρωποι που επέβαιναν στο Euroferry Olympia στο οποίο ξέσπασε φωτιά στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίστηκαν και σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, παράλληλα με την επιχείρηση ανοίγματος του καταπέλτη του πλοίου, που θα βοηθούσε στην αναζήτησή τους.

Οι μηχανικοί των συνεργείων της Πυροσβεστικής σύμφωνα με την ΕΡΤ κατάφεραν να αφαιρέσουν τον τελευταίο πύρο που συγκρατούσε την πόρτα του καταπέλτη.

Νωρίτερα υπήρξε καθυστέρηση για ένα δίωρο περίπου, είχαν σταματήσει οι ενέργειες που έκαναν οι μηχανικοί γιατί στο πλοίο είχε ανέβει η θερμοκρασία και υπήρχε πάλι πυκνός καπνός στο γκαράζ.

Ζητούμενο τώρα είναι να καταφέρουν να ανοίξουν τον καταπέλτη και αναλόγως αν τα τοξικά αέρια είναι σε τέτοιο επίπεδο που επιτρέπουν να μπουν μέσα οι πυροσβέστες ή χρειαστεί να αεριστεί ο χώρος, να καταφέρουν να ρυμουλκήσουν τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο νούμερο ένα γκαράζ που δεν έχει πειράξει η φωτιά και να τα βγάλουν έξω, έτσι ώστε να ερευνήσοουν ενδελεχώς τον χώρο.

Συνολικά οκτώ νεκροί από τη φωτιά στο πλοίο

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ανέρχονται στους οκτώ, δύο από τους οποίους είναι Έλληνες, ενώ παραμένουν αγνοούμενοι τρεις ακόμα άνθρωποι.

Συνολικά τρεις νεκροί ανασύρθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το πλοίο που βρίσκεται πλέον αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στην Αιτωλοακαρνανία. Δύο από τις σορούς που εντοπίστηκαν βρίσκονταν στο 3ο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia. Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε εντοπιστεί μία σορός άνδρα εντός του δεύτερου γκαράζ του πλοίου.

Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται ενώ από το πρωί γίνονται προσπάθειες για το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου προκειμένου να ξεκινήσει η απομάκρυνση των καμένων φορτηγών και αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται, πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», ρυμουλκήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ