ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για οπαδική βία - Πώς συνδέονται με τους πυροβολισμούς στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Συλλήψεις για οπαδική βία - Πώς συνδέονται με τους πυροβολισμούς στη λεωφόρο Αλεξάνδρας
Το σημείο όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο σημειώθηκε έκρηξη, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο κέντρο της Αθήνας

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται δυο άτομα ηλικίας 20 και 21 ετών που προσπάθησαν να λύσουν τις εσωτερικές χουλιγκανικές διαφορές τους τοποθετώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς σε εισόδους πολυκατοικιών. Μάλιστα η υπόθεση δεν αποκλείεται να έχει σχέση με το περιστατικό τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους πυροβολισμούς έξω από το ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 30χρονου γνωστού οπαδού ομάδας. 

Η έρευνα των αρχών άρχισε όταν εξερράγη μηχανισμός έξω από πολυκατοικία στου Ζωγράφου όπου διαμένει αστυνομικός. Αρχικά όλοι πίστεψαν, ότι στόχος ήταν ο αστυνομικός, όμως όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν κάνει λάθος τον αριθμό της πολυκατοικίας, καθώς λίγο πιο κάτω διέμενε το άτομο που είχαν στοχοποιήσει. Όπως προέκυψε, η επίθεση θα ήταν ένα ακόμη κεφάλαιο στην εσωτερική οπαδική κόντρα και μάλιστα δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί, να ήταν και αντίποινα στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Για την υπόθεση μάλιστα εκείνη, το τμήμα εκβιαστών της ασφαλείας είχε συλλάβει τρία άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επίσης είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο ακόμη ημεδαπών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων. Μάλιστα κατά την σύλληψη τους οι τρεις ημεδαποί, αντιστάθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας εξ αυτών επιχείρησε χρησιμοποιήσει το όπλο του. Στις έρευνες που είχαν ακολουθήσει, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής.

Οι δυο συλληφθέντες για τα γκαζάκια στην πολυκατοικία στου ζωγράφου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ