ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Άνοιξε στα δύο ο δρόμος και «κατάπιε» αυτοκίνητο

Χαλκιδική: Άνοιξε στα δύο ο δρόμος και «κατάπιε» αυτοκίνητο
Άνοιξε ο δρόμος στη Χαλκιδική και κατάπιε στην κυριολεξία το αυτοκίνητο xalkidikipolitiki.com

Τύχη βουνό είχε ο οδηγός του αυτοκινήτου που «κατάπιε» ο δρόμος που άνοιξε στη μέση όταν υποχώρησε το οδόστρωμα σε περιοχή της Συκιάς στη Χαλκιδική.

Νωρίτερα ο οδηγός και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου είχε πάει το παιδί του στο σχολείο. Όταν επέστρεψε στο όχημά του, έβαλε μπρος τη μηχανή και ξεκίνησε να φύγει όταν ο δρόμος υποχώρησε και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε μέσα στην τρύπα του οδοστρώματος. Ευτυχώς, χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του κατάφερε και βγήκε μόνος του στην επιφάνεια χωρίς να τραυματιστεί.

Η υποχώρηση του οδοστρώματος εκτιμάται πως οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ το σημείο βρίσκεται σε δρόμο δίπλα σε γέφυρα, η οποία είχε υποστεί σοβαρότατες ζημιές από παλαιότερη κακοκαιρία.

«Στον εφαπτόμενο δρόμο με τη γέφυρα υποχώρησε μάλλον τη νύχτα το οδόστρωμα μετά τη βροχόπτωση, υπήρξε διάβρωση. Η γέφυρα δίπλα έχει υποστεί ζημιές από προηγούμενη κακοκαιρία, έχει κριθεί ακατάλληλη και έχει σημανθεί. Απαγορεύεται η διέλευση πεζών και αυτοκινήτων. Ο άνθρωπος πήγαινε από τον παλιό επαρχιακό δρόμο, όπου η κίνηση διεξαγόταν, δεν απαγορευόταν η διέλευση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας σχετικά με το συμβάν.

Στο σημείο της διάβρωσης έχουν τοποθετηθεί κορδέλες και ο δρόμος έχει αποκλειστεί. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παράπλευρους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο αρχικά παρέμεινε στο σημείο καθώς δεν μπορούσε να το πλησιάσει γερανός, σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com γιατί ήδη το οδόστρωμα ήταν ανοιχτό και μπορούσε εύκολα ναποχωρήσει με αποτέλεσμα να πέσει εντελώς η γέφυρα. Ωστόσο στη συνέχεια, ο γερανός που έφτασε, κατάφερε να το μετακινήσει χωρίς να προκληθούν περαιτέρω προβλήματα.

«Ευτύχημα ήταν αυτό που έγινε και δεν είχαμε χειρότερα. Μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός ο άνθρωπος», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος, ο οποίος υποστήριξε «ότι στη γέφυρα γίνονταν και εργασίες, οι οποίες έχουν διακοπεί, και αφορούσαν συνολικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Συκιάς, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η γέφυρα έχει βγει ακατάλληλη από τις 12 Ιανουαρίου 2022 από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σιθωνίας. Από εκείνη τη μέρα δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ