ΕΛΛΑΔΑ

Πώς τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου αλλάζουν τη διαδικασία μάθησης με τις λύσεις της Lenovo

Πώς τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου αλλάζουν τη διαδικασία μάθησης με τις λύσεις της Lenovo

Τα τελευταία χρόνια, η ψηφιακή τεχνολογία κερδίζει έδαφος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δημιουργεί ένα καινοτόμο περιβάλλον μάθησης και διαμορφώνει το σχολείο του μέλλοντος.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών αποτελούν τα Εκπαιδευτήρια ΑυγουλέαΛιναρδάτου, τα οποία, αξιοποιώντας λύσεις της Lenovo, έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν έναν περισσότερο δημιουργικό τρόπο μάθησης.

Όπως εξηγούν στο CNN Greece τα στελέχη των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου, η υιοθέτηση της χρήσης φορητών υπολογιστών και γενικότερα η χρήση ψηφιακών μέσων και εφαρμογών, έχει βοηθήσει ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο μάθημα, αλλά και να μπορεί το σχολείο να σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα μάθησης. Το αποτέλεσμα, όπως σημειώνεται, είναι οι επιδόσεις των μαθητών να αυξάνονται εντυπωσιακά, ενώ βελτιώνεται η καθημερινότητα τόσο των μαθητών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων που απαιτεί ο 21ος αιώνας να είναι καίριας σημασίας για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που πρωτοπορούν, όπως τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, η δύναμη της Lenovo ως κορυφαίου κατασκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, βρίσκεται στο ότι μπορεί να παρέχει ήδη ολοκληρωμένες λύσεις για την τάξη του μέλλοντος. Οι ίδιοι οι μαθητές φαίνεται να ανταποκρίνονται σε αυτόν τον νέο τρόπο εκμάθησης, καθώς πλέον μπορούν να συνεργάζονται καλύτερα, αλλά και να μαθαίνουν με έναν πιο δημιουργικό τρόπο.