ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: 1.032 Ουκρανοί πολίτες έφτασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 5 ημέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: 1.032 Ουκρανοί πολίτες έφτασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 5 ημέρες
Σύσκεψη με θέμα τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς την χώρα μας συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος AP/Petr David Josek

Σύσκεψη με θέμα τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς την χώρα μας καθώς και για θέματα ασφαλείας συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΤάκης Θεοδωρικάκος.

Συμμετείχαν ο υφυπουργός, Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, και η διπλωματική σύμβουλος, Σοφία Σταματέλλη.

Συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας. Τις τελευταίες πέντε ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας έχουν περάσει 1032 Ουκρανοί πολίτες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρέσβη, στην Ελλάδα Sergii Shutenko , στον οποίο επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον Ουκρανικό λαό που βιώνει τη βίαιη εισβολή των Ρώσων στην χώρα του.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι Ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων και θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την Ουκρανική Πρεσβεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ