ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Αγώνας για να σβήσει η φωτιά που αναζωπυρώθηκε με το άνοιγμα του καταπέλτη

Euroferry Olympia: Αγώνας για να σβήσει η φωτιά που αναζωπυρώθηκε με το άνοιγμα του καταπέλτη
Όταν σβήσουν όλες οι εστίες της φωτιάς θα ξεκινήσει εκ νέου επιχείρηση ανεύρεσης των τριών αγνοουμένων INTIME / ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ

Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Euroferry Olympia που αναζωπυρώθηκε μετά το άνοιγμα του καταπέλτη, συνεχίζουν να δίνουν και σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Λόγω της πτώσης πυροστεγούς πόρτας του πλοίου η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στη ρίψη νερού εξωτερικά του πλοίου, προκειμένου να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χθες με τη χρήση γερανού οχήματος απομακρύνθηκαν από την είσοδο του πλοίου δύο καμένα ημιφορτηγά.

Εξακολουθεί να υπάρχει έντονος καπνός στο εσωτερικό του πλοίου ενώ μόνο όταν σβήσουν εντελώς όλες οι εστίες της φωτιάς θα ξεκινήσει εκ νέου επιχείρηση ανεύρεσης των τριών αγνοουμένων και η απομάκρυνση των οχημάτων από τα γκαράζ του πλοίου.

Στους 8 οι νεκροί - Τρεις ανγοούμενοι

Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ανήλθε στους 8, ενώ 3 άτομα ακόμα φέρονται να αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες της ΕΜΑΚ από την πρώτη ημέρα που έσπευσαν στο πλοίο, την 18η Φεβρουαρίου, κινήθηκαν σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες στα γκαράζ του Euroferry Olympia. Σκαρφάλωσαν στις νταλίκες για να ανακαλύψουν κάποιο ίχνος ζωής από τους αγνοούμενους, με ειδικές στολές και μπουκάλες.

Οι διασωθέντες από το πλοίο ανήλθαν σε 281 άτομα.

Πάντως, από τους νεκρούς, οι δύο είναι Έλληνες, ενώ παραμένουν αγνοούμενοι ακόμη τρεις άνθρωποι.

Οι τρεις νεκροί ανασύρθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το πλοίο.

Δύο από τις σορούς που εντοπίστηκαν βρίσκονταν στο 3ο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia. Προηγουμένως, είχε εντοπιστεί μία σορός άνδρα εντός του δεύτερου γκαράζ του πλοίου.

Λευκορώσος διασωθέντας: Άδειοι όλοι οι πυροσβεστήρες

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός που κατάφερε να βγει ζωντανός από την κόλαση φωτιάς, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας και συγκλόνισε με τις περιγραφές του.

Όπως κατέθεσε, έχασε τις αισθήσεις του κάποια στιγμή, ενώ όταν συνήλθε έψαξε πυροσβεστήρα αλλά ήταν όλοι άδειοι. Όπως είπε: «Βγήκα την τρίτη ημέρα, που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία, και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα με την ένδειξη "έξοδος κινδύνου" και την ακολούθησα».

Σοκαρισμένος ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει ότι κατάφερε να σωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ