ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Ουκρανία: Στην Αθήνα φθάνουν 50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες από Οδησσό και Κίεβο

Πόλεμος Ουκρανία: Στην Αθήνα φθάνουν 50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες από Οδησσό και Κίεβο
Οι 50 πολίτες κατόρθωσαν να φύγουν από την Οδησσό και το Κίεβο μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπουργείων Εξωτερικών, Ελλάδας και Ουκρανίας AP Photo / Darko Vojinovic

Mε ειδική ναυλωμένη πτήση από το υπουργείο Εξωτερικών, φθάνουν στην Αθήνα 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οι 50 πολίτες κατόρθωσαν να φύγουν από την Οδησσό και το Κίεβο μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπουργείων Εξωτερικών, Ελλάδας και Ουκρανίας και να αφιχθούν στην Ελλάδα μέσω Ρουμανίας.

Αναμένεται να φθάσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος περίπου στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών για την άφιξη των 50 πολιτών έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική ναυλωμένη πτήση, μεταφέρει 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από το Βουκουρέστι.

Οι ανωτέρω είχαν εκκενωθεί από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης θα τους υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου αναμένεται να αφιχθούν γύρω στις 20:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ