ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Άστατος και την Τετάρτη - Πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα

Καιρός - Αρναούτογλου: Άστατος και την Τετάρτη - Πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα
Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται ολόκληρη η επικράτεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου Intime

Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται ολόκληρη η επικράτεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.  

Από το πρωί της Τετάρτης, ο καιρός θα είναι άστατος από την Θεσσαλία και προς τα νότια, όπου θα εμφανιστούν βροχές και υπάρχει πιθανότητα χιονοπτώσεων σε μερικές πεδινές περιοχές, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού για την ΕΡΤ3.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά σ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ θα παρουσιαστούν ψιχάλες μόνο τις πρωινές ώρες και κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

Από την Πέμπτη 3 Μαρτίου ο καιρός θα ανοίξει σε όλη την επικράτεια, όμως θα χαλάσει από το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Μαρτίου θα παρουσιαστούν σύννεφα που θα δώσουν βροχές στη Στερεά Ελλάδα, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και το Λεκανοπέδιο.

Η αστάθεια αναμένεται να συνεχιστεί και την Κυριακή 6 Μαρτίου όμως με βάση τα τωρινά προγνωστικά δεδομένα, θα είναι μικρότερης έντασης.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 2 Μαρτίου

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ότι ο καιρός θα παρουσιάσει βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής και νότιας νησιωτικής χώρας.

Παρόλα αυτά, σταδιακή βελτίωση θα εμφανιστεί μέσα στη μέρα από τα βόρεια, ενώ αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα νότια, με τους ανέμους να πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 9, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ