ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Με την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο, παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου ολοκληρώνεται σήμερα το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας διήρκησε επτά ημέρες στην Ελλάδα ενώ μετά την παράδοση της Φλόγας στην αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων "ΡΙΟ 2016", η Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της στη Βραζιλία μέχρι και της 5 Αυγούστου, οπότε και θα εισέλθει στο στάδιο του Μαρακανά για την επίσημη έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο Καλλιμάρμαρο πραγματοποιήθηκε τελετουργικό από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.
Τη Φλόγα έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ολοκληρώνοντας την Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαϊδου.

Αφού αποχώρησε η Ολυμπιακή Φλόγα, ακολουθεί εορταστικό πρόγραμμα με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία της ΕΟΕ, βραζιλιάνικο συγκρότημα και την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ