ΕΛΛΑΔΑ

Οι δήμοι της Αττικής στο πλευρό των Ουκρανών - Συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια

Οι δήμοι της Αττικής στο πλευρό των Ουκρανών - Συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια
Ο ένας δήμος της Αττικής μετά τον άλλο, ανακοινώνει συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους πρόσφυγες ΙΝΤΙΜΕ

Ο ένας δήμος της Αττικής μετά τον άλλο, ανακοινώνει συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους πρόσφυγες.

Είδη πρώτης ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας συγκεντρώνει ο δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 έως 14.00 θα συγκεντρώνονται οι δωρεές πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων, στην αποθήκη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 27) για άμεση αποστολή στην Ουκρανία.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας: ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, παξιμάδια, βρεφικές κρέμες, βρεφικά γάλατα, γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες, σάλτσα ντομάτας, λάδι, μέλι, ζάχαρη, τσάι.

Παραφαρμακευτικό υλικό: αντιφλεγμονώδη, αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά, γάζες, επιθέματα, αναλγητικές αλοιφές, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς.

Λοιπό υλικό: υπνόσακοι, κουβέρτες, παπλώματα, σκούφοι, γάντια, κάλτσες.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Πειραιάς πάντα δείχνει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα πράξει και τώρα. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να φέρει εις πέρας με επιτυχία το μεγάλο αυτό εγχείρημα εκτός συνόρων, ώστε η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί να φτάσει άμεσα στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Καλώ Πειραιώτες, φορείς και επιχειρήσεις, να συνδράμουν στη φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία, στηρίζοντας τον λαό της Ουκρανίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε: «Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και το φιλότιμο, δεν περιορίζονται στα στενά γεωγραφικά όρια μιας χώρας. Όλος ο μηχανισμός της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά είναι σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να υποδεχθεί τις χιλιάδες δωρεές των συμπολιτών μας, καθώς το ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώνεται είναι πολύ μεγάλο. Καλώ τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά να συνδράμει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του, προκειμένου να προσφέρουμε σημαντική ανακούφιση στον ουκρανικό λαό, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης, αγάπης, ελπίδας και έμπρακτης συμπαράστασης από το μεγάλο λιμάνι της χώρας, από τον Πειραιά μας».

Δήμοι Χαλανδρίου, Πεντέλης, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», θα συγκεντρώνει καθημερινά τρόφιμα μακράς διαρκείας και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Κεντρικό ΚΕΠ (Γρ. Γυφτοπούλου & Α. Γκίνη), στο ΚΕΠ Κάτω Χαλανδρίου (Ιθώμης 34), στο ΚΕΠ Πατήματος (Ηρακλείου 141) και στο ΚΕΠ του Μετρό Χαλανδρίου.

Οι «Γιατροί του Κόσμου», σύμφωνα με την πάγια τακτική τους, θα παραδώσουν οι ίδιοι το υλικό στον πληθυσμό που το έχει ανάγκη.

Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, θα συλλέξει τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, από την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και το Σάββατο 12 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, στο Δ.Κ. Νέας Πεντέλης (Αγίας Παρασκευής 22), στο Δ.Κ. Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη), στο Κοινωνικό Κέντρο Μελισσίων (Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη) και στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 10).

Ο Δήμος Ηρακλείου την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, θα συγκεντρώσει μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, γάλατα και φαρμακευτικό υλικό.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα συγκεντρώσει την ανθρωπιστική βοήθεια, την Τρίτη 8 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Γ' ΚΑΠΗ Κηφισιάς (Αγραύλης και Κηφισού Νέα Κηφισιά).

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, θα συγκεντρώνει είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές και φαρμακευτικό υλικό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 4 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και την Τρίτη 8 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τέλος, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής, παιδικών τροφών, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, στο Δημαρχείο την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Περιστερίου, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών πρώτης ανάγκης (παιδικά ρούχα, πάνες, θερμικά εσώρουχα, κουβέρτες, παπλώματα) και ιατροφαρμακευτικού υλικού (όπως παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί), ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη (2/3) και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο (5/3), από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού) και στο παλαιό Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου).

Ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανακοίνωσε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (όπως σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ), στο Δημαρχείο τις πόλης, στις 8, 10, 15 και 17 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

Ο Δήμος Περιστερίου θα συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης επίσης συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και υγειονομικό υλικό, από σήμερα Τετάρτη (2/3) έως και την Κυριακή (6/3), από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στην είσοδο του Δημαρχείου και βρίσκεται σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, για την αποστολή τους.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου από σήμερα Τετάρτη (2/3) και καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα συγκεντρώνει στο Δημαρχείο τρόφιμα μακράς διαρκείας και ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και εξοπλισμό, όπως υπνόσακους και λεπτά στρώματα κάμπινγκ.

Τέλος, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών προσωπικής υγιεινής, ρουχισμού και φαρμακευτικού υλικού στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 4 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ