ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών

Πάσχα 2016: Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών
Φωτογραφία Αρχείου-Βαρβάκειος Αγορά ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε περαιτέρω εντατικοποίηση των υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων έχει προχωρήσει η περιφέρεια Αττικής, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των πολιτών,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες της περιφέρειας διενεργούν καθημερινά συστηματικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, με έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση αυτές τις ημέρες.

Μέχρι στιγμής τα κλιμάκια των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής διενήργησαν σε ολόκληρη την Αττική 1.134 ελέγχους σε τρόφιμα και εγκαταστάσεις τροφίμων, εκ των οποίων οι 489 αφορούσαν σε τομείς ζωικής προέλευσης.

Επίσης, κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου, άσκησαν περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις παρασκευής τροφίμων για τη διαπίστωση της διασφάλισης των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών.

Τέλος, οι υπηρεσίες της περιφέρειας, συνέδραμαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου, σε στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν πριν την εορταστική περίοδο σε διάφορα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων ζωικής προέλευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ