ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Πάσχα 2016: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων
Έξοδος για το Πάσχα (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι εκδρομείς του Πάσχα την πρωτεύουσα και στη μεγάλη έξοδο έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό. Η έξοδος έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης με τις καιρικές συνθήκες να είναι βελτιωμένες και τους εκδρομείς να ταξιδεύουν με λιακάδα και αραιή συννεφιά.

Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και το μεσημέρι έως απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Οι εκδρομείς, έχοντας πληρωθεί το δώρο του Πάσχα, παίρνουν τον δρόμο της μεγάλης φυγής είτε προς τους τόπους καταγωγής τους, είτε σε παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς.

Ο κύριος όγκος των εκδρομέων αναχωρεί από την Αθήνα και από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις... εξόδους της πρωτεύουσας, και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, αλλά και στην Κορίνθου-Πατρών.

2135118

Πηγή: EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Και στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη η ροή των εκδρομέων, με τα πλοία να φεύγουν γεμάτα με προορισμό τα νησιά. Αντίστοιχη εικόνα τόσο στα ΚΤΕΛ, όσο και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα λαμβάνονται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται: Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί, κ.λπ.).

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες, ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, ενώ συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Σε ετοιμότητα είναι η Τροχαία και στη Θεσσαλονίκη,όπου θα ισχύουν επίσης αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της συμπρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ