ΕΛΛΑΔΑ

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την απαγωγή Κυπαρίσση: Σεσημασμένοι οι συλληφθέντες, βαρύ κατηγορητήριο

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την απαγωγή Κυπαρίσση: Σεσημασμένοι οι συλληφθέντες, βαρύ κατηγορητήριο
Η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση INTIME

Ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεσης της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση έκανε το πρωί της Κυριακής η ΕΛΑΣ.

Ο επιχειρηματίας, που είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι του, αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή, 5 Μαρτίου.

Οι Αρχές παρακολουθούσαν εξαρχής την υπόθεση από πολύ κοντά, αλλά διακριτικά, ενώ οι απαγωγείς είχαν ζητήσει από νωρίς λύτρα, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Εν τέλει, μετά από δύο περίπου μήνες, έλαβαν μεγάλο μέρος από το χρηματικό ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ που ζητούσαν και τον απελευθέρωσαν.

Στις ανακοινώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης η ΕΛΑΣ, ανέφερε:

«Σε λιγότερο από 24ωρες συνελήφθησαν για την υπόθεση στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της εκβίασης, της απλής σωματικής βλάβης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες τυγχάνουν σεσημασμένοι καθώς έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση, στο παρελθόν για πληθώρα αδικημάτων, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία».

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη έλαβαν οι κατηγορούμενοι

Την Πέμπτη θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για τις απολογίες τους, οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την πολυήμερη κράτηση του επιχειρηματία που απελευθέρωσαν μετά την παράδοση λύτρων.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ