ΕΛΛΑΔΑ

Τετραπλό έγκλημα στην Ανδραβίδα: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος

Τετραπλό έγκλημα στην Ανδραβίδα: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος
«Γιατί τα παιδιά»; φώναζαν στο «μακελάρη της Ανδραβίδας» έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

«Γιατί τα παιδιά;» φώναζαν όσοι πολίτες βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Αμαλιάδα, όπου οδηγήθηκε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στην Ανδραβίδα που σκότωσε εν ψυχρώ τους γονείς και τα δύο παιδιά τους ηλικίας μόλις 1,5 και 2,5 ετών.

Ο 60χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, με αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Αμέσως μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, μια φράση ακούστηκε από πολλά στόματα... «τα παιδιά... γιατί τα παιδιά».

Ήταν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Μαρτίου, όταν ο 60χρονος δράστης της στυγερής τετραπλής δολοφονίας, στην Ανδραβίδα, αφίχθη στο Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας, για να περάσει την πόρτα της εισαγγελέως και του ανακριτή Αμαλιάδας. Ο 60χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να απολογηθεί.

Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς δεκάδες πολίτες, που ήθελα να δουν το πρόσωπο του 60χρονου και να τον αποδοκιμάσουν, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Υπό τον φόβο κάποιου σοβαρού επεισοδίου, εξαιτίας της οργής και της αγανάκτησης του κόσμου για το αποτρόπαιο φονικό, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου ήταν ισχυρή.

«Δεν έχει συγχώρεση γι΄αυτό»

Ο δράστης κατά τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας φορούσε μάσκα, και κουκούλα, και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι, μπήκε γρήγορα μέσα στο κτήριο.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν χθες (Κυριακή) από την αστυνομία, έγινε γνωστό πως δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, επειδή ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του. Όσον αφορά τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο Απόστολος Μαρτζάκλης, δεν τους έχει ομολογήσει, ενώ κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

Κακοποιούσε τις συζύγους και τα παιδιά του

Τον 60χρονο όσοι τον γνωρίζουν καλά, κάνουν λόγο για έναν βίαιο άνθρωπο με ρατσιστικά ξεσπάσματα και άσχημη συμπεριφορά. Για όσο διάστημα ζούσε με την οικογένεια του (σ.σ. χωρισμένος, πατέρας δύο παιδιών) ο δράστης φέρεται να κακοποιούσε τόσο λεκτικά, όσο και σωματικά τη γυναίκα του και τα παιδιά τους. Γι΄αυτό τον λόγο χώρισε και τις δύο φορές, με τις γυναίκες τους να παίρνουν τα παιδιά τους και να φεύγουν μακριά του.

Τους σκότωσε και έφυγε να κρυφτεί

Σοκάρει η περιγραφή της τετραπλής ανθρωποκτονίας στην Ανδραβίδα όπως παρουσιάστηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης με δράστη τον σπιτονοικοκύρη της οικογένειας.

Ο δράστης που ομολόγησε την πράξη του, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Μαρτίου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ο δράστης, το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαρτίου, μετέβη στο σπίτι που νοίκιαζε στην οικογένεια και με τη χρήση πυροβόλου όπλου, σκότωσε τον 32χρονο πατέρα των δύο παιδιών, την 37χρονη σύζυγό του, ενώ παράλληλα προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, με απόφραξη των αεροφόρων οδών, στα δύο ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών, αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ