ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Κατάστημα με ρούχα διατηρεί η 39χρονη που συνελήφθη

Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Κατάστημα με ρούχα διατηρεί η 39χρονη που συνελήφθη
Η 39χρονη φέρεται να συμμετείχε στην παρακολούθηση του επιχειρηματία πριν από την απαγωγή και προμήθευε την «ομάδα» με κινητά μίας χρήσης INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τρία είναι τα βασικά μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μία 39χρονη γυναίκα, ο 41χρονος σύζυγός της και ένας 34χρονος ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της συμμορίας που σχεδίασε και την απαγωγή.

Η 39χρονη που έχει μαγαζί με ρούχα στα δυτικά προάστια, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, εν αντιθέσει με τους δύο άντρες που ομολόγησαν την πράξη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 39χρονη φέρεται να συμμετείχε στο στάδιο της παρακολούθησης που είχε γίνει πριν από την απαγωγή και πως ήταν εκείνη που προμηθεύονταν τα κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης για να έρχονται σε επικοινωνία οι απαγωγείς με την οικογένεια του επιχειρηματία.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία αναζητάει ακόμη τρία άτομα για την υπόθεση της απαγωγής, τα οποία είχαν δευτερεύοντα ρόλο.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την ερχόμενη Πέμπτη στον ανακριτή για να απολογηθούν. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για 12 αδικήματα.

Σύμφωνα με τους δύο άντρες που φέρεται να ομολόγησαν την πράξη τους, τον επιχειρηματία τον «ψάρεψαν» από τα social media καθώς διαπίστωσαν ότι κάνει «χλιδάτη ζωή», έβλεπαν τον τρόπο ζωής του και κατάλαβαν πως έχει οικονομική άνεση, όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων οι ίδιοι.

Οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι καθώς στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για πληθώρα αδικημάτων, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία. Μεταξύ άλλων είχαν κατηγορηθεί και για ανατινάξεις ΑΤΜ τραπεζών.

Τον χτυπούσαν για να δώσει η οικογένεια τα λύτρα

Η απαγωγή είχε σχεδιαστεί για μακρά διάρκεια. Κατά την διάρκεια των 65 ημερών της απαγωγής έστειλαν στην οικογένεια τρία βίντεο. Πριν τα στείλουν έριχναν σφαλιάρες ή γροθιές στον 40χρονο για να φαίνεται ακόμη πιο καταβεβλημένος και να ασκούν ψυχολογική πίεση στην οικογένεια.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, μεταξύ των εμπλεκομένων δεν υπήρχε ρουφιάνος ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμών των χώρων που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα οι δράστες.

Περίπου 2 βδομάδες μετά την αρπαγή κατέληξαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, λιγότερα από 5, μέσα σε αυτά και ένας από τους συλληφθέντες

Η σύλληψη έγινε έξω από πολυτελές εστιατόριο, στο κέντρο της Αθήνας, που πιθανότατα οι δράστες πήγαν για να γιορτάσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό που εισέπραξαν.

Η δικογραφία για την υπόθεση αποτελείται από 1.241 σελίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ