ΕΛΛΑΔΑ

Ανδραβίδα: Απολογείται ο δράστης που σκότωσε τους γονείς και τα δύο μικρά παιδιά

Ανδραβίδα: Απολογείται ο δράστης που σκότωσε τους γονείς και τα δύο μικρά παιδιά
Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς το τετραπλό έγκλημα που διέπραξε στην Ανδραβίδα patrisnews.com

Προθεσμία για σήμερα Τρίτη προκειμένου να απολογηθεί έλαβε ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ανδραβίδα που δολοφόνησε εν ψυχρώ το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας μόλις 1,5 και 2,5 ετών αντίστοιχα.

Όσοι πολίτες βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Αμαλιάδα, όπου οδηγήθηκε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στην Ανδραβίδα, φώναζαν: «Γιατί τα παιδιά;».

Ο 60χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Μαρτίου με αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Αμέσως μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, μια φράση ακούστηκε από πολλά στόματα... «τα παιδιά... γιατί τα παιδιά».

«Δεν θυμάμαι τι έγινε με τα παιδιά»

Ο δράστης κατά τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας φορούσε μάσκα, και κουκούλα, και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι, μπήκε γρήγορα μέσα στο κτήριο.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή από την αστυνομία, έγινε γνωστό πως δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, επειδή ο δράστης χρησιμοποίησε μαξιλάρι και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του. Όσον αφορά τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο Απόστολος Μαρτζάκλης, δεν τους έχει ομολογήσει, ενώ κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

«Δεν μου πλήρωναν τα ενοίκια»

Ο δράστης αφού παραδέχτηκε το τετραπλό έγκλημα, είπε στους αστυνομικούς ότι η οικογένεια του χρώσταγε ενοίκια και γι΄ αυτό τους σκότωσε.

Ο κατηγορούμενος μετά το τετραπλό φονικό επιβιβάστηκε σε φορτηγό και εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν δύο ημέρες μετά από οργανωμένη επιχείρηση στο Μιντιλόγλι Πατρών. Δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη και υπέδειξε στους αστυνομικούς το λεβητοστάσιο πολυκατοικίας όπου είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος.

Το προφίλ του καθ΄ομολογία δράστη

Ο 60χρονος Δ.Β., κάτοικος Ανδραβίδας, και πατέρας δύο παιδιών, είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμενε η οικογένεια. Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για έναν άνδρα σκληρό, ο οποίος είχε πολλές φορές στο παρελθόν επιδείξει ακραίες συμπεριφορές. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ο 60χρονος παλιότερα είχε πυροβολήσει έναν συγχωριανό του άνευ ουσιαστικού λόγου.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα, λόγω οικονομικών δυσκολιών, το ζευγάρι είχε φτάσει να χρωστά κάποια ενοίκια στον δράστη. Ο 60χρονος γι αυτό τον λόγο καβγάδιζε συχνά και έντονα με τον δολοφονηθέντα άνδρα ηλικίας 32 ετών και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ