ΕΛΛΑΔΑ

Ουκρανία: 772 πρόσφυγες υποδέχτηκε η Ελλάδα σε ένα 24ωρο- 5.421 εκτοπισμένοι έχουν έρθει συνολικά

Ουκρανία: 772 πρόσφυγες υποδέχτηκε η Ελλάδα σε ένα 24ωρο- 5.421 εκτοπισμένοι έχουν έρθει συνολικά
Ένας πυροσβέστης κρατάει στην αγκαλιά του ένα βρέφος που μόλις πήρε από την οικογένειά του στη συνοριακή γραμμή Ουκρανίας - Ρουμανίας για να το μεταφέρει γρήγορα σε ένα ζεστό μέρος (AP Photo/Andreea Alexandru)

Σε εξέλιξη είναι τα προσφυγικά κύματα από την Ουκρανία προς χώρες της Ευρώπης αφού ο πόλεμος μαίνεται στη χώρα τους και τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν προς το εσωτερικό της χώρας. 

Ουκρανοί πρόσφυγες έρχονται και στη χώρα μας, από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η ρωσική απειλή στην Ουκρανία.

Σύφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο (7/3) στην Ελλάδα εισήλθαν 772 Ουκρανοί πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 259 παιδιά.

Αναλυτικά:

Από τον Προμαχώνα: 584

Από Ευζώνους: 26

Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 46

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν 77 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 39.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 5.421 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.690 ανήλικοι.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια Ουκρανοί βρήκαν καταφύγιο στην Πολωνία

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, περίπου 1,2 εκατομμύρια Ουκρανοί πέρασαν στην Πολωνία, σύμφωνα με την πολωνική συνοριακή φρουρά.

Μόνο τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, 141.500 άνθρωποι κατέφυγαν στην Πολωνία, αναφέρει το Reuters.

Ο Guardian αναφέρει ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας έχει δεχθεί συνολικά 17.700 αιτήσεις, εκ των οποίων εκκρεμεί η εξέταση περίπου 9.000. Παρατηρούνται προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων καθώς ο ιστότοπος για το ραντεβού για βίζα κατέρρευσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ