ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό - Κυπαρίσσης: «Με χτυπούσαν, έκανα μπάνιο με χλωρίνη» - Τι κατέθεσε ο επιχειρηματίας

Αποκλειστικό - Κυπαρίσσης: «Με χτυπούσαν, έκανα μπάνιο με χλωρίνη» - Τι κατέθεσε ο επιχειρηματίας
Εικόνα από την μεταγωγή των συλληφθέντων για την απαγωγή στον εισαγγελέα ΙΝΤΙΜΕ

Τις ανατριχιαστικές λεπτομερείς για τα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του περιέγραψε λεπτό προς λεπτό στους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας από το Μενίδι.  

Όπως δημοσιεύει το CNN Greece, ο Γιώργος Κυπαρίσσης, είπε στους αστυνομικούς για το πώς οι απαγωγείς που συνελήφθησαν τον μετέφεραν στο κρησφύγετο, πώς του φορούσαν ωτοασπίδες για να μην συγκρατήσει ήχους που θα μπορούσαν αργότερα να είναι ένα χρήσιμο στοιχείο στα χέρια των Αρχών, για το σημείο που τον κρατούσαν αλλά και για την κουκούλα που φορούσε μέσα στο κρησφύγετο και την πίεση που δεχόταν για να πεισθούν οι συγγενείς του και να δώσουν στους συλληφθέντες τα χρήματα που εκβιαστικά ζητούσαν.

Συγκεκριμένα, στην περιγραφή του ξεκινάει και αναφέρει το θύμα:

«Αμέσως μόλις φτάσαμε στο πρώτο κρησφύγετο, μου έβαλαν ωτοασπίδες στα αυτιά και από πάνω μου έβαλαν ακουστικά μουσικής. Τα μάτια μου ήταν ήδη καλυμμένα από την στιγμή που με απήγαγαν. Μου είχαν βάλει κουκούλα και μονωτική ταινία. Δεν άκουγα και δεν έβλεπα τίποτα. Αυτός ήταν ο στόχος τους άλλωστε. Επίσης, τα χέρια μου ήταν δεμένα πίσω, με χειροπέδες. Μου είχαν δέσει και τα πόδια για να μην έχω ελευθερία κίνησης. Με ρίξανε στο πάτωμα. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, παρά ελάχιστα.

Εκείνη τη στιγμή με χτύπησαν και μου έσκισαν τα ρούχα. Μόνο το εσώρουχο μου άφησαν. Άρχισαν να μου λένε ότι θέλουν λεφτά για να με αφήσουν και παράλληλα συνέχισαν να με χτυπάνε. Σε αυτή την κατάσταση, δεμένος στο πάτωμα, χωρίς όραση, έμεινα 2 μέρες. Δεν έβλεπα τίποτα, δεν άκουγα τίποτα και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ήταν μία κόλαση.

Το σπίτι αυτό ήταν κρύο, αλλά τις πρώτες ώρες που με πήγαν εκεί, εγώ δεν το καταλάβαινα από την υπερένταση που είχα. Αφότου πέρασαν δύο μέρες, με μετέφεραν σε δεύτερο κρησφύγετο. Όταν με πήγανε εκεί, με βάλανε μέσα σε ένα δωμάτιο. Με άφησαν στην ίδια κατάσταση για 2 ακόμα μέρες. Δεν άντεχα άλλο. Νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Τους παρακάλεσα να μου βγάλουν την κουκούλα και την μονωτική ταινία για να δω, όπως και έγινε. Στο ύψος των ματιών το δέρμα μου ήταν κατάμαυρο όταν μου τα έβγαλαν. Δεν αναγνώριζα το πρόσωπό μου. Μετά μου λύσανε και τα χέρια. Στην αρχή με είχαν δεμένο στο κρεβάτι, αλλά αργότερα μου έδεσαν τα πόδια με αλυσίδα που είχε περιθώριο λίγα μέτρα για να μπορώ να σηκώνομαι και να κινούμαι στο δωμάτιο. Μου αφήσανε και μία κουκούλα για να την φοράω όταν ήθελα τουαλέτα, φαγητό ή οτιδήποτε άλλο, όπως το μπάνιο μου έκανα λιγοστές φορές. Φορούσα την κουκούλα δηλαδή και μετά χτυπούσα την πόρτα και ζητούσα αυτό που ήθελα. Αυτή ήταν η συμφωνία».

Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια που ήταν στα χέρια των δραστών, οι απαγωγείς τράβηξαν σε βίντεο για να στείλουν στους συγγενείς του:

«Όσο με κρατούσανε, τραβήξανε και κάποια βίντεο, προφανώς για να τα στείλουνε στην οικογένειά μου. Στα βίντεο αυτά μου υπαγόρευαν κατά λέξη αυτά που ήθελαν να πω. Ήθελαν να εκβιάσουν την οικογένειά μου για να δώσει τα λεφτά. Σε κάποια από αυτά τα βίντεο με χτύπησαν κιόλας, για να φαίνεται το αίμα στη κάμερα.

Επίσης, σε ένα από τα βίντεο μου ξυρίσανε και το κεφάλι και μετά μου το χαράξανε για να ματώσει.

Τέλος, την μέρα πριν με αφήσουν ελεύθερο, με έβαλαν νωρίς το πρωί να κάνω μπάνιο με καυτό νερό. Έκανα μπάνιο πολύ ώρα. Παράλληλα με ψεκάζανε με κάποιο υγρό, σαν χλωρίνη, ενώ με βάλανε να ξυρίσω το σώμα και το κεφάλι. Σε όλο αυτό το διάστημα που έμεινα σε αυτό το δεύτερο κρησφύγετο, μέχρι που με άφησαν, στο δωμάτιο ήμουν πάντα μόνος μου.

Ο επιχειρηματίας κατέληξε λέγοντας:

«Το δωμάτιο είχε τα απολύτως απαραίτητα. Αποτελούνταν δηλαδή από ένα διπλό κρεβάτι, μία τηλεόραση και μία λάμπα για φως. Δεν είχε παράθυρα. Πρέπει να με παρακολουθούσαν μέσα στο δωμάτιο».

Αυτό το κατάλαβα όταν μία μέρα ζήτησα φαγητό και μου απάντησαν ότι πρώτα έπρεπε να βάλω την κουκούλα και μετά να μου ανοίξουν και να μου δώσουνε. Τους ανθρώπους αυτούς που με κρατούσαν δεν τους είδα ποτέ. Μόνο τους άκουγα, αλλά και αυτό ελάχιστα, γιατί όταν ήθελαν να μιλήσουν, έβαζαν δυνατά την τηλεόραση για να μην ακούω».

Μετά από επιχείρηση της ασφάλειας Αττικής οι απαγωγείς συνελήφθησαν και μάλιστα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και μέρος από τα λύτρα που είχαν πάρει.

Την Πέμπτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν τα κρησφύγετα των δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ