ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Αστυνομικών: «Να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για τη σχολική βία και να την εξαλείψουμε»

Ένωση Αστυνομικών: «Να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για τη σχολική βία και να την εξαλείψουμε»
«Πρέπει να εξαλείψουμε τη σχολική βία» είναι το μήνυμα των μελών της Τοπικής διοίκησης Αθηνών - Αττικής Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, προς τους μαθητές, καθηγητές και τους γονείς ipaathens.blogspot.com

Επίσκεψη στο 24ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών πραγματοποίησαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής διοίκησης Αθηνών - Αττικής Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με αφορμή την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 6 Μαρτίου.

Κατά την επίσκεψή τους στο σχολικό συγκρότημα, μοίρασαν έντυπο υλικό στους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικό με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Αλληλοσεβασμό ο οποίος πρέπει να διέπει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Επίσης, συζήτησαν με τη Διευθύντρια του Λυκείου κα Ξυναριανού Κυριακή, τους καθηγητές και τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς (μαθητή Παναγούλια Γεώργιο) καθώς και με γονείς μαθητών, σχεδιάζοντας προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης.

«Ως κοινωνία πρέπει να εξαλείψουμε τη σχολική βία»

«Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποίησουμε τα παιδιά μας σε αυτή την ηλικία για το θέμα της σχολικής βίας και κάθε μορφής εκφοβισμού, με βασικό μας κίνητρο ότι η πρόληψη και η ενημέρωση αποτελούν το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση αυτού του νοσηρού φαινομένου.
Έχουμε υποχρέωση ο καθένας από το δικό του μετερίζι, εκπαιδευτικοί, γονείς, αστυνομικοί να επαγρυπνούμε, γιατί δυστυχώς οι επιπτώσεις του εκφοβισμού είναι καταστροφικές τόσο στην εφηβεία όσο και μακροπρόθεσμα στη ζωή των θυμάτων μετά την ενηλικίωση.

»Ως κοινωνία είναι σημαντικό να μην επαναπαυόμαστε αλλά να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την εξάλειψη αυτού του φαινομένου», είπαν μεταξύ άλλων τα μέλη της Τοπικής διοίκησης Αθηνών - Αττικής Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, απευθυνόμενοι σε μαθητές, καθηγητές και γονείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ