ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι κατηγορούμενοι για τα 100 κιλά κοκαΐνη κρυμμένα σε μπανάνες

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι κατηγορούμενοι για τα 100 κιλά κοκαΐνη κρυμμένα σε μπανάνες
Τα ναρκωτικά ήταν καμουφλαρισμένα μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες από τον Ισημερινό INTIME / Αρχείου

Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι με τα 100 κιλά κοκαΐνη μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, καθώς όπως ανέφεραν σε ανακρίτρια και εισαγγελέα, τα ναρκωτικά ήταν καμουφλαρισμένα και το φορτίο με τις μπανάνες επρόκειτο να παραληφθεί από άλλον έμπορο.

Τελικά, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 08:00 και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να αφεθούν όλοι ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους οι οκτώ συλληφθέντες.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ένας ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας φρούτων, τρεις υπάλληλοι, ένας οδηγός και τρεις εκτελωνιστές, ανάμεσα τους και μία γυναίκα.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, δηλώνοντας άγνοια για το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου. Κατά πληροφορίες, από την πλευρά της εταιρείας αναφέρθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο επρόκειτο να παραληφθεί από άλλον έμπορο.

Τα ναρκωτικά ήταν καμουφλαρισμένα μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες από τον Ισημερινό.

Το φορτίο είχε φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με δρομολόγιο από τη Μάλτα. Εντοπίστηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και ακολούθως τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Τελικώς διαπιστώθηκε η μεταφορά του σε εγκαταστάσεις της εταιρείας που εδρεύει έξω από τη Βέροια. Με εντολή εισαγγελέα, ακολούθησαν οι συλλήψεις των οκτώ εμπλεκομένων προσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ