ΕΛΛΑΔΑ

Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό: Ακινητοποιημένα οχήματα στη γέφυρα Καλυφτάκη

Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό: Ακινητοποιημένα οχήματα στη γέφυρα Καλυφτάκη
Αυξημένη κίνηση λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξαιτίας της κακοκαιρίας (Φωτογραφία αρχείου)

Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Λαμία λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα ή κινούνταιμε χαμηλές ταχύτητες καθώς η Τροχαία Αττικής απαγόρευσε την κίνηση των οχημάτων από την Κηφισιά και προς τα πάνω χωρίς αλυσίδες, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας από το ύψος των διοδίων Αφιδνών γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων τύπου οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Τα οχήματα που εξαιρούνται από την απαγόρευση

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Να σημειωθεί πως συνεργεία της Νέας Οδού σε συνεργασία με την Τροχαία βρίσκονται επί ποδός, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Εθνική Οδός σε όλο το μήκος της.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα

Η κακοκαιρία Φίλιππος έφερε και τα πρώτα χιόνια στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα, όπου χιονίζει από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στους δρόμους, η Τροχαία Αττικής αποφάσισε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης να ανακοινώσει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας–Θηβών

Νωρίτερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής απαγόρευσε την κυκλοφορία παντός είδους βαρέων οχήματων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η απαγόρευση ισχύει από τις 9.30 το πρωί σήμερα, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΕΟ Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από το 5ο χιλιόμετρο (πρατήριο υγρών καυσίμων REVOIL - πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας, στο 30ό χιλιόμετρο.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η απαγόρευση μπορεί να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ