ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα ιδιοκτήτρια φαρμακείου και αστυνομικοί για ψευδή rapid test

Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα ιδιοκτήτρια φαρμακείου και αστυνομικοί για ψευδή rapid test
Σύμφωνα με την κατηγορία η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, πραγματοποίησε ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου, δύο αστυνομικοί και ιδιοκτήτρια φαρμακείου στη Βόρεια Ελλάδα που κατηγορούνται για ψευδείς αρνητικούς διαγνωστικούς ελέγχους covid -19 (rapid test).

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνονται ακόμη ένας αστυνομικός, στρατιωτικός και πέντε ιδιώτες.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, για –κατά περίπτωση- ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, πραγματοποίησε στις 3 και 4 Μαρτίου 2022, ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων - rapid test, για τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Η ίδια κατηγορείται ότι το διάστημα από 21 Νοεμβρίου 2021 έως 27 Φεβρουαρίου 2022, μαζί με πρώην υπάλληλό της, πραγματοποίησαν τουλάχιστον 16 ακόμα ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων για έναν αστυνομικό, έναν στρατιωτικό και πέντε ιδιώτες.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 32 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα, για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους των ανωτέρω παράνομων δραστηριοτήτων, συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ