ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Φίλιππος» - Πατούλης: Το μεσημέρι αποφασίζουμε αν θα ανοίξουν τα σχολεία την Παρασκευή

Κακοκαιρία «Φίλιππος» - Πατούλης: Το μεσημέρι αποφασίζουμε αν θα ανοίξουν τα σχολεία την Παρασκευή
«Θα αποφασίσουμε βάσει του φαινομένου και των μετεωρολογικών προβλέψεων το τι θα γίνει. Σίγουρα πριν το απόγευμα θα ανακοινωθεί τι θα γίνει και σε ποια σημεία, ενδεχομένως να παραμείνουν κλειστά», δήλωσε ο κ. Πατούλης INTIME NEWS

Νέα σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της Αττικής προανήγγειλε το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούληςσχετικά με το άνοιγμα ή όχι των σχολείων την Παρασκευή (11/03), με αφορμή τα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία «Φίλιππος» που ισχύουν από σήμερα λόγω του επερχόμενου χιονιά.

«Θα αποφασίσουμε βάσει του φαινομένου και των μετεωρολογικών προβλέψεων το τι θα γίνει. Σίγουρα πριν το απόγευμα θα ανακοινωθεί τι θα γίνει και σε ποια σημεία, ενδεχομένως να παραμείνουν κλειστά», δήλωσε ο κ. Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος, σε ό,τι αφορά τα μέτρα της Περιφέρεια έναντι του χιονιά, επισήμανε πως «είναι προφανές ότι η πρόληψη πρέπει να κυριαρχήσει των πάντων».

Εκτός από το κλείσιμο αρκετών σχολείων σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο προληπτικό κλείσιμο αρκετών δρόμων στην Αττική λέγοντας ότι «σωστά η τροχαία πήρε την απόφαση για τα βαρέα οχήματα. Το φαινόμενο εξελίσσεται και θα εξελιχθεί μέχρι το μεσημέρι. Είμαστε σε ετοιμότητα».

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους οδηγούς να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί μπορεί να βρεθεί σε σημείο που να μπορεί να εγκλωβιστεί.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα, Πέμπτη

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Φίλιππος», κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα, Πέμπτη σε περιοχές της χώρας καθώς στην βόρεια και ανατολική Αττική.

Εξαιρείται ο δήμος Βάρης -Βούλας - Βουλιαγμένης, όπου θα είναι κλειστά μόνον το 3ο δημοτικό Πανοράματος και το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βούλας.

Στη Δυτική Αττική θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Βίλλια και Ερυθρές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά, θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστοί θα παραμείνουν επίσης όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στο Δήμο Φυλής.

Δήμος Θηβών

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη. Οι παιδικοί σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Κοινότητες Κυριακίου και Αγίας Τριάδας θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές αυτές.

Δήμος Δομοκού

Τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητες Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος και Ξυνιάδος, για την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, αποφάσισε ο δήμαρχος Δομοκού Χ. Λιόλιος.

Δήμος Καρπενησίου

Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Φουρνάς θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και το οδικό δίκτυο.

Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Λόγω των καιρικών συνθηκών την Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού την Πέμπτη 10 Μαρτίου και την Παρασκευή 11 Μαρτίου Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και του Ειδικού Σχολείου Λεπούρων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Την ίδια ώρα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων, δηλαδή όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη οι σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Ερέτριας.

Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη

Τα χιόνια και ο ολικός παγετός που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09.15 το πρωί ενώ στον Δήμο Δεσκάτης στις 10.00 πμ. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.

Επίσης στην ΠΕ Καστοριάς και στους δήμους, Καστοριάς, 'Αργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 9.15 ενώ οι παιδικοί, βρεφικοί σταθμοί τα ΚΔΑΠ καθώς και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. του Δήμου 'Αργους Ορεστικού Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην ΠΕ Φλώρινας και στους δήμους, Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στον Δήμο Πρεσπών θα ξεκινήσουν στις 9.15. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην ΠΕ Κοζάνης και στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στους δήμους Βοίου, Σερβίων και Βελβεντού η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10. πμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ