ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Αποφεύγουμε τις μετακινήσεις, προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Αποφεύγουμε τις μετακινήσεις, προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία
Με νέο μήνυμά της η γ.γ.Πολιτικής Προστασίας συστήνει την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων, απηύθυνε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

«Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων & χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε #Αττική, #Βοιωτία, #Φθιώτιδα & #Εύβοια

‼ Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη @pyrosvestiki @hellenicpolice @112Greece», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

Νωρίτερα η Πολιτική Προστασία με άλλα δύο μηνύματά της είχε απευθύνει ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Ισχυρές συστάσεις για τις μετακινήσεις και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είχε επευθύνει επίσης για τη Βόρεια και Ανατολική Αττική, περιοχές των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας καθώς, όπως ανέφερε, η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί.

Όπως ανέφερε στο μήνυμα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Προειδοποιήσεις από ΕΛ.ΑΣ και Νέα Οδό

Συστάσεις προς τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας «Φίλιππος», απηύθυναν επίσης, η ΕΛΑΣ αλλά και η Νέα Οδός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι περιοχές στις οποίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα είναι:

 • Αττική
 • Βοιωτία,
 • Φθιώτιδα
 • Εύβοια

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες σε αυτές τις περιοχές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προσθέτοντας ότι η προειδοποίηση αφορά και τις περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Επιπρόσθετα, παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες» προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Συστάσεις από τη Νέα Οδό

Από την πλευρά της η Νέα Οδός παρακαλεί τους οδηγούς:

 • Να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντασης των φαινομένων. Ενημέρωση για την κατάσταση μπορούν να λάβουν καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 22950 26900
 • Αν χρειαστεί να μετακινηθούν να έχουν τοποθετήσει στο όχημα τους αντιολισθητικές αλυσίδες
 • Να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, λόγω σφοδρότητας των φαινομένων, η ορατότητα είναι περιορισμένη

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζεται ότι:

 • Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
 • Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
 • Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

«Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η οποία κλείνει παρακαλώντας τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δρόμους της Αττικής

Η Τροχαία έχει επιβάλει διακοπές κυκλοφορίας σε σημεία όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία διεξάγεται κανονικά παρόλο που το πρωί της Πέμπτης, είχε κλείσει για λίγη ώρα.

Να σημειωθεί ότι στην Αττική λόγω της έντονης χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

Στην επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του "414" Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής.

Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μακρής

Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμητό.

Κλειστές είναι παράλληλα, η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και η λεωφόρος Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά

Επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει για:

 • Βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL [πρώην CYCLON]
 • Παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.
 • Παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ