ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βγενόπουλου: Ελέγχεται αν το ηχητικό ντοκουμέντο μπορεί να ληφθεί υπόψη από τις αρχές

Υπόθεση Βγενόπουλου: Ελέγχεται αν το ηχητικό ντοκουμέντο μπορεί να ληφθεί υπόψη από τις αρχές
Ερευνάται η συνομιλία του Ανδρέα Βγενόπουλου με την επιχειρηματία Δ.Μ. και το κατά πόσο εκείνη ενεργούσε για λογαριασμό της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Στο «μικροσκόπιο» του προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών τίθεται, επισήμως πλέον, το ηχητικό ντοκουμέντο του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, στο οποίο κατήγγειλε «απόπειρα εκβιασμού» σε βάρος του έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική ποινική δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από έγκληση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της κυρίας Θάνου και της φερόμενης φίλης της, η οποία είχε καταγγελθεί ότι έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα, διαβιβάστηκε στον επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Χρήστο Μπαρδάκη, προκειμένου να αξιολογήσει σχετικά με το «πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα» τα εξής:

«Αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο, ώστε, κατά περίπτωση, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση, με την αναγκαία ειδική επισήμανση αν κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό, να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του».

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον κ. Μπαρδάκη, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σκιαδαρέση, που είχε επιληφθεί όλων των δικονομικών παραμέτρων, προϋποθέσεων κλπ. του περαιτέρω χειρισμού της αρχειοθετηθείσας ποινικής δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι, στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα iefimerida αποτυπώνεται συνομιλία του Ανδρέα Βγενόπουλου με την επιχειρηματία Δ.Μ., η οποία εμφανιζόταν ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Βασιλικής Θάνου, με σκοπό να αποσπάσει χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου» (δηλ. να τοποθετηθούν μέσα σε βιβλία), προκειμένου η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να τον διευκόλυνε σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ