ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Φίλιππος: Άνοιξε για τα φορτηγά η Αθηνών - Λαμίας

Κακοκαιρία Φίλιππος: Άνοιξε για τα φορτηγά η Αθηνών - Λαμίας
Οι οδηγοί βαρών οχημάτων μπορούν να διέρχονται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ΙΝΤΙΜΕ

Ήρθη το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα στην Αθηνών-Λαμίας, που είχε επιβληθεί λόγω της κακοκαιρίας και πλέον μπορούν να διέρχονται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15:15, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες το βράδυ στην Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Συστάσεις από τη Νέα Οδό

Σε ισχύ πάντως παραμένουν οι συστάσεις από τη Νέα Οδό που παρακαλεί τους οδηγούς:

  • Να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντασης των φαινομένων. Ενημέρωση για την κατάσταση μπορούν να λάβουν καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 22950 26900
  • Αν χρειαστεί να μετακινηθούν να έχουν τοποθετήσει στο όχημα τους αντιολισθητικές αλυσίδες
  • Να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, λόγω σφοδρότητας των φαινομένων, η ορατότητα είναι περιορισμένη

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζεται ότι:

  • Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
  • Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
  • Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

«Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η οποία κλείνει παρακαλώντας τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ