ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο ασφυκτικός θανάτος δεν μπορεί να αποκλειστεί για τα δύο κορίτσια, εκτιμά ο Λέων

Πάτρα: Ο ασφυκτικός θανάτος δεν μπορεί να αποκλειστεί για τα δύο κορίτσια, εκτιμά ο Λέων
Unsplash/Stephen Andrews (Φωτ. αρχείου)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον αιφνίδιο θάνατο τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια, στη Πάτρα.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που προέρχονται από τη δημοσιοποίηση όλων των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εκτιμά ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του αιφνίδιου θανάτου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου τουλάχιστον ως σενάριο στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά» είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

Ο ίδιος παρέθεσε τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία είναι μια διαδικασία που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Το εάν υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι ή κάποιο άλλο μέσο θα διερευνηθεί», πρόσθεσε ο κ. Λέων.

Σχολιάζοντας τη δήλωση – «βόμβα» του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, ο κ. Λέων σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος.

«Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί» σημείωσε.

«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στο πρώτο παιδί θα μας πουν αν υπήρξε ηπατική ανεπάρκεια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λέων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, την Πέμπτη, ήδη έχει γίνει έρευνα σε συγκεκριμένα σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιοδήποτε από αυτά, με τους επιστήμονες να χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε αναφορά στην «αγενεσία φλεβοκόμβου»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ